Медики спростували інформацію про підозру на коронавірус у чоловіка, що повернувся до Львова з Китаю

84190817_2784157508304523_4766746226282463232_n

Вранці 4 лютого в соцмережах поширили інформацію про можливе гостре респіраторне захворювання у чоловіка, що прибув з Китаю до Львова.

Управління охорони здоров’я ЛМР спростовує цю інформацію.

«На місце події прибула спеціалізована бригада екстреної допомоги, однак вказаний чоловік там не проживає, і його прізвища немає у списках поліклініки», - йдеться у повідомленні медиків.

Виклик надійшов до диспетчерів уночі 3 лютого. Сусіди повідомили, що за певною адресою у Львові є пацієнт, який має респіраторне захворювання і раніше прибув з Китаю. На цей виклик виїхала бригада швидкої допомоги, яка, відповідно до вимог, застосувала засоби індивідуального захисту — спеціальні костюми.

«Прибувши на місце виклику, двері ніхто не відчинив, і телефон, з якого надійшов виклик, був поза зоною досяжності. Як вдалося з’ясувати, за цією адресою ніхто не проживає, і там проводяться ремонтні роботи, - пояснюють в Упралінні охорони здоров'я. - Прізвище чоловіка, який нібито захворів, у списках територіальної поліклініки немає. Таким чином, підстав вважати правдивою інформацію про наявність такого пацієнта — немає».

Водночас, управління охорони здоров’я звертається до усіх, хто прибув з Китаю і має хоча б якісь сумніви щодо свого здоров’я, або є ознаки респіраторного захворювання, обов’язково залишатися вдома та зателефонувати в територіальну поліклініку, аби лікарі змогли організувати належний огляд на дому із застосуванням спеціального індивідуального захисту. Також усіх просять з розумінням ставитись до ситуації та спокійно реагувати на такі заходи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: