Українка прийняла пологи у літаку

альона

Київська лікарка Альона Федченко допомогла пасажирці з Таїланду народити.

Киянка Альона Федченко прийняла пологи у літаку Qatar Airlines, який прямував за рейсом Доха-Бангкок.  О третій ночі в пасажирки з Таїланду почались пологи та українська лікарка зголосилась допомогти. Про це вона розповіла у себе в Facebook, передає «Дзеркало тижня».

«Прийняла пологи на борту літака Доха-Бангкок. Хлопчик, мама тайка. Наш літак сів Калькутті, чекаємо швидку. Але мама та дитина здорові! Стрес, щастя і буря емоцій! Спасибі кафедрі акушерства і гінекології 3 КМІ Богомольця. Згадала все в одну хвилину!» написала Федченко.

Породілля з Таїланду вночі почала народжувати, передає.  Стюардеси на літаку були розгублені та шукали лікаря. Тож, Федченко, яка спочатку хотіла проігнорувати запит, все ж прийняла пологи.

Перед тим, як допомогти тайці, українку змусили показати її номер медичної ліцензії. В літаку увімкнули Wi-Fi, щоб син Альони надіслав фото документів.

Після пологів літак Qatar Airways зробив вимушену посадку у Калькутті (Індія) де й зареєстрували дитину. Не всі пасажири літака з розумінням ставились до критичної ситуації. Багато людей були незадоволені через крики породіллі та вимушену двогодинну посадку.

У пасажирки з Таїланду народився повністю здоровий хлопчик. Тепер дитина має право на три види громадянства: громадянство країни, якій належить літак; країни, над чиєю територією відбулися пологи та країни, де літак здійснив посадку (за умови, якщо закони цієї країни передбачають таку можливість надання громадянства).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: