Фірму-забудовника житлового комплексу у Львові підозрюють у штучному заниженні вартості квартир

2020-02-05 09.04.41 lviv.nashigroshi.org 6a86bdae3497

Замовник будівництва ЖК «Park Tower» компанія «Завод №3» ухилилася від сплати податків на 4,7 мільйона гривень, занизивши вартість квартир у своїй звітності.

Про це свідчить документальна перевірка компанії, на яку посилаються слідчі ГУ Державної фіскальної служби у Львівській області в рамках досудового розслідування, пишуть «Наші гроші.Львів».

Кримінальне провадження ведуть за ст. 212 Кримінального кодексу − ухилення від сплати податків. Згідно з ухвалами в судовому реєстрі, за четвертий квартал 2018 року фірма вказала про продаж квартир за ціною 10,6 тис. грн/кв. м, хоча фактично один метр квадратний коштував 28 тис. грн.

Відтак в базу оподаткування не включили 26 млн грн доходу, що призвело до ненадходження в бюджет 4,7 млн грн податку на прибуток, підозрюють слідчі ДФС. При цьому компанія продовжує продавати квартири за заниженою ціною.

Згідно з ухвалою, зі схемою пов’язані ПАТ «Компанія з управління активами «Карпати-інвест» та брокерська компанія «Карпати-Брок», які забудовник використав для уникнення оподаткування.

Житловий комплекс «Park Tower» розташований на вул. Стрийській, 86 навпроти Стрийського парку у Львові. Будівля має дві секції − на шістнадцять та тринадцять поверхів. Містобудівні умови та обмеження на це будівництво фірма «Завод №3» отримала у 2017 році. Минулого року будинок отримав сертифікат готовності об’єкта до експлуатації. На сайті забудовника вартість квартири становить від 17,8 до 33,6 тис. грн/кв. м.

Будівельна компанія «Завод №3» працює на ринку з 2007 року. Однією з кінцевих бенефіціарів фірми є невістка ексголови Львівської облради та облдержадміністрації Степана Сенчука – Олена Сенчук. Вона одружена з його молодшим сином Сергієм Сенчуком.

Нагадаємо, Степан Сенчук очолював Львівську облраду протягом 1998-2001 років та облдержадміністрацію – у 1999-2001 роках. Його розстріляли в Брюховичах у 2005 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: