Росіяни звинувачують кримчанина Приходька в плануванні вибухів у Львові

81613dbe_c74e_4962_aa04_319fbdd38c09_650x410
відкриті джерела

Арештованого в Криму проукраїнського активіста Олега Приходька звинуватили в плануванні вибухів у будівлі генерального консульства Росії у Львові. Таким чином у справі Приходька з’явиться ще один епізод звинувачення за статтею про підготовку терористичного акту.

Про це повідомляють Крим.Реалії з посиланням на адвоката Назіма Шейхмамбетова.

«Сьогодні під час ознайомлення з матеріалами, які слідчий долучив сьогодні в суді, обґрунтуванні свого клопотання про продовження запобіжного заходу Олегу Приходьку, нам стало відомо, що Олегові Аркадійовичу ставлять ще один епізод звинувачення по 205 статті. Слідство стверджує, що він нібито планував підірвати будинок генерального консульства Росії в місті Львів. Тобто у Олега Аркадійовича не виникає нової статті, а з'являється новий епізод звинувачення» - розповів Назім Шейхмамбетов.

Раніше підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт Приходька до 10 квітня.

Нагадаємо, Олега Приходька затримали 10 жовтня 2019 року. Російська ФСБ звинуватила його в підготовці терористичного акту та виготовленні вибухівки.

Проблеми з окупаційною владою виникали в Приходька й раніше. Під час обшуку в лютому 2019-го працівники ФСБ нібито вилучили в нього українську символіку, червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніки та домашні CD-диски. Після обшуку, Приходька відвезли в Сімферополь, де допитували про його діяльність та зв’язки на материковій частині України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: