Уряд виділив гроші шахтарям Львівщини, вони кажуть – обмаль

гірники 2

Сьогодні Держказначейство перерахувало 163 млн грн для виплати зарплат шахтарям.Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики та захисту довкілля.

5 лютого Держказначейство перерахувало 163 млн грн для виплати зарплат шахтарям.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики та захисту довкілля.

«Вже сьогодні Державна казначейська служба України перерахувала 163 млн грн, які будуть спрямовані на забезпечення оплати праці шахтарів та внесення обов'язкових платежів, пов'язаних з виплатою заробітної плати», – ідеться в повідомленні.

Гроші будуть перераховані таким підприємствам: ДП «Шахта ім. М.С. Сургая», ДП «Шахтоуправління», «Південнодонбаське №1», ДП «Мирноградвугілля», ДП «Селидіввугілля», ДП «Торецьквугілля», ДП «Первомайськвугілля», ПАТ «Лисичанськвугілля», ДП «Львіввугілля» та ДП «Волиньвугілля».

Гірники отримають гроші найближчим часом, запевнили в міністерстві.

Питання виплати зарплат шахтарям – одне з ключових у Мінекоенерго, наголосили в пресслужбі. Відповідно до розпису асигнувань загального фонду Держбюджету-2020 за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі» передбачено 1 962 746, 1 тис. грн на виплату заробітної плати шахтарям та погашення заборгованості з неї.

Як повідомлялось, президент Володимир Зеленський 4 лютого на нараді за участю представників Кабінету Міністрів і Верховної Ради, зокрема наголосив на важливості вирішення питання виплати заборгованості із зарплати шахтарям та розробки концепції реорганізації вугільної галузі. За його словами, на 1 січня 2020 року заборгованість становила 922 млн гривень.

Однак як написав у себе на сторінці голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець: «1,6 мільярда грн заборгованості перед шахтарями виглядають знущанням на фоні мільйонних премій, що виписують себе урядовці. У тому числі урядовці, що вибрали курс на знищення вугільної галузі та імпорт російських ресурсів.

Вважаю ситуацію неприпустимою. Вчора зареєстрував депутатський запит на ім’я президента України, в якому вимагаю надати відповіді на наступні питання.

Читайте також: В Україні створюються умови для цілковитого закриття усіх державних шахт, – Михайло Волинець

Чому не виконується Указ президента від 2.12.2019 N874/2019 про рішення Ради РНБО «Про невідкладні заходи щодо забезпечення енергетичної безпеки». Зокрема в частині вжиття вичерпних заходів щодо погашення заборгованості та виплати заробітної плати працівникам вугледобувних підприємств державної форми власності, запобігання виникненню такої заборгованості у майбутньому?

Пояснити, чому особи, відповідальні за виконання передбачених указом президента заходів, не притягнуті до відповідальності за бездіяльність?» – зазначив Волинець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: