В Україні можуть припинити випускати корупціонерів під заставу

насіров

5 лютого комітет розглядає закон про право суду не призначати заставу. Законопроєкт, згідно з яким у особливо тяжких корупційних злочинах суд має право не визначати розмір застави, подав Зеленський.

5 лютого Правоохоронний комітет Верховної ради України розглядає закон про право суду не призначати заставу. Законопроєкт, згідно з яким у особливо тяжких корупційних злочинах суд має право не визначати розмір застави, подав президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, впродовж останніх років під заставу вийшло чимало посадовців, підозрюваних у заподіянні державі багатомільйонних збитків. Рух «ЧЕСНО» підібрав 5 гучних випадків, коли підозрювані у корупційних злочинах, з втратами для бюджету на мільйони і навіть мільярди вийшли під заставу.

1. Роман Насіров, очолював податкову. Перша «велика риба» НАБУ, слідчі інкримінують йому схеми на 2 млрд збитків! Різко «захворів» після затримання, вийшов під стомільйонну (теж рекордну) заставу.

2. Ексміністерка охорони здоров'я Раїса Богатирьова. Переховувалася від правосуддя. Пригадуємо, якою топ-новиною було її затримання в аеропорту. Теж була затримана тоді саме у корупційній справі, вже на волі.

3. Давній герой ЧЕСНО. Київ і, мабуть, усіх проєктів журналістських розслідувань, ексдепутат і забудовник пан Микитась. До затримання й арешту дійшла історія з квартирами для Нацгвардії. Суд-застава-свобода.

4. Олег Гладковський з РНБО, скандальні оборудки із закупівлями для оборонної сфери. Вийшов під заставу.

5. З відносно недавніх новин - голосування за зняття недоторканності з депутата Ярослава Дубневича. Тоді ще ледве вистачило голосів. Далі було обрання запобіжного заходу у суді, зрештою Дубневич не пробув під арештом і доби.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: