Які свята відзначають 5 лютого (іменини, народні прикмети)

800px-Sebastiano_del_Piombo_001-696x520

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 5 лютого в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 5 лютого в Україні і світі.

Свята та події 5 лютого

5 лютого відзначають День святої Агати, яка проживала в Сицилії приблизно в 231-251 роках. Відомо, що, прийнявши хрещення, вона пообіцяла собі зберегти цноту. Однак її красу помітив римський намісник Квіціан. Агата відмовила йому, тому Квіціан зненавидів красуню і в помсту очолив рух проти сицилійських християн. Агату, яка щиро полюбила Христа, заарештували в числі перших. Намісник намагався розбестити Агату і заручився підтримкою однієї розпусниці. Але змова не досягла своєї мети, тому Квіціан наказав катувати дівчину. У цей самий момент в Сіцілії стався сильний землетрус, в результаті загинуло дуже багато язичників. Намісник побачив у цьому знак долі і припинив гоніння християн. На жаль, дівчину, на честь якої відзначається це свято, не вдалося врятувати: вона померла у в’язниці від тортур. Трагедія сталася саме 5 лютого 251 року.

Агату визнали святою мученицею. Її поховали християни — спочатку за містом, але пізніше останки перенесли до кафедрального собору міста Катана.

Святкування Дня святої Агати обов’язково супроводжується освяченням хліба, солі й води. Вважається, що вони охороняють житло від природних катаклізмів.

Пам'ятні дати:

  • 1585 — у Львові засновано Успенське ставропігійське братство
  • 1913 — у Львові у залі Українського народного дому всі українські академічні товариства («Академічна поміч», «Український студентський союз», «Академічна громада», «Основа», «Бандурист», «Медична громада», «Кружок правників» та інші) влаштували великий академічний бал

Іменини 5 лютого

Цього дня іменини святкують: Климент, Агатангел, Євдокія, Феоктист, Геннадій, Федір, Павлин, Овсій та Денис.

Народні прикмети 5 лютого

  • Багато снігу – багато хліба.
  • Якщо на Агафія вдарив мороз і світить сонце, значить, у серпні буде спекотно.
  • Сонячний день 5 лютого – буде рання весна.
  • Багато снігу лежить на землі – рік буде врожайним.
  • Сильний мороз – весна настане рано.
  • Погода 5 лютого після полудня дозволяє зрозуміти, яким буде січень наступного року.

Гороскоп 5 лютого

Овен

Якщо просування до поставленої мети відбувається занадто повільно, рекомендується проаналізувати дії, що вживаються, – можливо, необхідно змінити тактику.

Телець

Не надто сприятливий день для фінансових операцій – за можливістю, потрібно відмовитися від укладення великих угод і підписання серйозних договорів.

Близнюки

Щоб уникнути серйозного нерозуміння не варто докладно спілкуватися з рідними та друзями – в розмові можуть спливти минулі образи, і тоді сварки не оминути.

Рак

За жодних умов не рекомендується літати в хмарах і відриватися від реальності, інакше важко буде зорієнтуватися в складній ситуації та швидко і правильно відреагувати на неї.

Лев

Важко уявити собі, яке враження справляєш на оточення, але за бажанням це все-таки можна зробити – таке відсторонення допоможе оцінити себе об'єктивно.

Діва

В реаліях цього дня містяться підказки про те, як поводитися, щоб процвітати в майбутньому – головне, не пропустити їх і зробити необхідні для себе висновки.

Терези

Не варто витрачати час і сили, намагаючись щось довести опонентам: цього дня вони не будуть схильні почути доводи розуму, так чи варто бити горохом об стінку?

Скорпіон

Якщо грамотно скористатися наданими цим днем шансами, можна буде досягти поставленої мети набагато швидше і з мінімальними зусиллями.

Стрілець

Зустріч з людиною з минулого може стати початком серйозних стосунків – від яскравого, але нетривалого, роману до шлюбу, який, можливо, триватиме все життя.

Козеріг

Особливо пощастить тим, хто займається творчістю, – до того ж зовсім неважливо, на якому рівні – професійному чи аматорському – вони це роблять.

Водолій

Рекомендується весь день не розслаблятися і бути напоготові: можлива ситуація, яка вимагає концентрації, уміння орієнтуватися в будь-якій ситуації і блискавичної реакції.

Риби

Не варто ідеалізувати минуле і порівнювати його з сьогоденням та робити висновок не на користь останнього, – зараз все далеко не так погано, як здається під впливом поганого настрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: