Оскар 2020: хто претендує на кінопремію

oscars-placeholder

9 лютого в Лос-Анджелесі відбудеться 92-а церемонія вручення премії «Оскар». Поки кіноакадеміки не назвали лауреатів, ІА Дивись.Info пропонує читачам вибрати переможців у номінації — найкращий фільм.

9 лютого в Лос-Анджелесі відбудеться 92-а церемонія вручення премії «Оскар». Поки кіноакадеміки не назвали лауреатів, ІА Дивись.Info пропонує читачам вибрати переможців у номінації — найкращий фільм.

Форд проти Феррарі

Спортивна драма Джеймса Менголда заснована на реальній історії протистояння двох автоконцернів в 1960-ті. Перед американським конструктором Керроллом Шелбі (Метт Деймон) і британським автогонщиком Кеном Майлзом (Крістіан Бейл) стоїть завдання створити для «Форда» новий спорткар, здатний перемогти «Феррарі» в легендарній гонці на витривалість «24 години Ле-Мана».

Ірландець

3,5-годинна гангстерська сага, знята Мартіном Скорсезе для платформи Netflix. Сюжет заснований на романі «Я чув, ти фарбуєш будинки» Чарльза Брандта. У ролі Френка Ширана (Ірландця), водія-далекобійника, який перекваліфікувалася в кілера мафії, виступив 76-річний Роберт Де Ніро. Акомпанують йому 79-річний Аль Пачино і 76-річний Джо Пеші.

Кролик Джоджо

Антифашистська комедія новозеландського актора і режисера Тайки Вайтіті про маленького німецького хлопчика, його уявного друга Адольфа Гітлера і єврейську дівчинку, яку ховає у них вдома його мама. Гітлера зіграв сам режисер.

Джокер

Психологічний трилер Тодда Філліпса показує історію перетворення молодого невдачливого коміка з синдромом неконтрольованого сміху в суперлиходія, відомого всьому світу за коміксами про Бетмена. Студійний блокбастер вже взяв головний приз Венеціанського кінофестивалю і отримав найбільшу кількість номінацій на «Оскар», включаючи номінацію на кращу чоловічу роль для Хоакіна Фенікса.

Маленькі жінки

Екранізація однойменного класичного роману американської письменниці Луїзи Мей Олкотт. У центрі сюжету - історія дорослішання чотирьох сестер за часів Громадянської війни в США. Режисер Грета Гервіг зібрала в картині сильний жіночий склад - крім виконавиць головних ролей (Емма Уотсон, Сірша Ронан, Елайза Сканлен, Флоренс П'ю) в ньому задіяні Лора Дерн (в ролі матері) і Меріл Стріп (старомодна тітонька).

Шлюбна історія

Емоційна мелодрама Ноа Баумбака про подружжя, театрального режисера і актрису, які переживають болісне розлучення. Ситуацію ускладнює наявність спільної дитини, бажання жити на різних узбережжях США (він в Нью-Йорку, вона в Лос-Анджелесі) і акули-адвокати з розлучень. Виконавці головних ролей (Скарлетт Йоханссон і Адам Драйвер) отримали за свою гру окремі номінації.

1917

Військова драма британця Сема Мендеса оповідає про події Першої світової війни. Два юних британських солдата повинні подолати безліч перешкод, щоб вчасно доставити наказ, який скасовує приречений на провал наступ і врятувати життя товаришів по службі. За задумом режисера фільм змонтований так, як ніби знятий одним нескінченним, як сама війна, планом.

Одного разу ... в Голлівуді

Дев'ятий фільм Квентіна Тарантіно показує життя Лос-Анджелеса і його мешканців напередодні вбивства акторки Шарон Тейт сектою Чарльза Менсона. У центрі сюжету історія актора телесеріалів і другорозрядних вестернів Ріка Далтона (Леонардо Ді Капріо) і його дублера - каскадера Кліффа Бута (Бред Пітт). Альтернативна історія старого Голлівуду кінця 1960-х відзначена і номінацією за оригінальний сценарій.

Паразити

Чорна комедія південнокорейського режисера Пон Чун Хо обігрує тему соціальної нерівності на прикладі двох сімей. Члени бідної сім'ї, приховуючи спорідненість, в повному складі влаштовуються на роботу до багатіїв. Картина, яка вже отримала «Золоту пальмову гілку» в Каннах, номінована одночасно в категоріях «Кращий фільм» і «Кращий міжнародний фільм» - шостий випадок за всю історію «Оскара».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: