Підпал авто Галини Терещук: хронологія злочину

83923520_2756855814395901_5539491021282344960_o-696x556

Журналісти оприлюднили відео, на якому можна відслідкувати перебіг подій у ніч з 30 на 31 січня, коли працівниці «РадіоСвобода» Галині Терещук спалити авто.

Інцидент стався у Львові на вулиці Кубійовича, 37.

Хронологію спробували відтворити журналісти «Схем».

Журналісти з'ясували, що деякі з відеокамер у деталях зафіксували і сам підпал, і злочинця. А також дивну автівку, яка супроводжувала його тієї ночі.

Хронологія
29 січня, 23:57

Дві камери спостереження на розі вулиць Самчука і Франка фіксують особу, яка одразу привертає увагу журналістів.

Синій капюшон і маска ретельно приховують обличчя. Перехожий іде з рюкзаком, у руці несе білий пакет.

Цю ж особу із пакетом зафіксує інша камера на вулиці Кубійовича, де і відбувся підпал.

Але спочатку журналісти звернули увагу на одну важливу деталь.

30 січня, 00:06

З вулиці Івана Севери виїжджає світла автівка, вона повертає ліворуч на вулицю Кубійовича.

Через двадцять секунд звідти ж виходить уже знайома особа в масці і пакетом. Вона прямує у протилежному від автівки напрямку тією ж вулицею. Приблизно через тридцять секунд у кадрі знову з’являється світла автівка – схожа на ту, яка повернула ліворуч вулицею. Авто повільно обганяє пішохода. Камера, спрямована в бік перехрестя Кубійовича і Кубанської, фіксує, як автівка пригальмовує на перехресті і тричі блимає стоп-сигналами. Щойно вона зникає за рогом, у кадрі з’являється особа з пакетом, зупиняється біля автівки Галини Терещук і кладе пакет на капот. Протягом наступних п’яти хвилин особа намагатиметься підпалити принесений пакунок. Після сьомої невдалої спроби палій, схоже, шукає нову коробку сірників. Але знову невдача.

Як зазначив у коментарі журналістам експерт-криміналіст Валерій Кур, судячи з методів палія, він є дилетантом.

Той дав свою оцінку діям палія. «Він, виконавець, – дилетант. Не професіонал, – ділиться своїми враженнями фахівець. – Ось ми дивимося по часу, на проведення такої операції у професіоналів – це катастрофа».

Принесений палієм пакет займається лише з 14-ї спроби.

А палій втікає і ховається за рогом вулиці Кубанської. Потім повертається і визирає, чи автівка справді зайнялася.

Криміналіст переконує: палій до цього не мав схожого злочинного досвіду і поводиться як аматор.

«Я думаю, що знайти його дуже легко. Він не боїться залишати слідів. Подивіться, скільки слідів він залишає. Це, з одного боку, говорить про те, що він не професіонал, а з іншого – та чхав він на це. Подивіться, він один раз робить щось, другий раз. Запалює, кидає, залишає щось. Він не боїться. Він працює, я помітив, без рукавичок», – відзначає Валерій Кур.

Поведінка водія світлої автівки теж привернула увагу експерта: «Я вважаю, що це сигнал. Бачите, що він робить? Так, пригальмовує… дивіться, ну, що це? Раз, два… три. Що це? Це – сигнал. Бачите, і він одразу ж з’являється. Не боїться. З білим пакетом».

Майже у чверть по півночі палія фіксують камери на перетині Кубійовича й Кубанської. Він втікає Кубанською у напрямку вулиці Василя Стуса. Далі палій потрапляє в об’єктиви камер на розі Стуса і Дібровної. Третя камера з цього ж кварталу фіксує, як палій із Дібровної звертає на вулицю Мушака. А далі в кадр потрапляє світла автівка, схожа на ту, яку фіксували біля місця підпалу. Вона проїжджає повз поворот на Мушака, куди втік палій. Але розвертається і їде у тому ж напрямку.

Нагадаємо, сьогодні, 6-го лютого, правоохоронці затримали підозрюваного у підпалі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: