Прокуратура оприлюднила деталі розслідування у справі підпалу авто львівської журналістки

83923520_2756855814395901_5539491021282344960_o-696x556

Прокуратура Львівської області спільно з ГУ СБУ оприлюднили деталі розслідування підпалу авто «Mitsubishi Colt», яке належить журналістці порталу «Радіо Свобода» Галині Терещук. Інцидент стався в ніч на 31 січня, на вулиці Кубійовича, 37 у Львові.

Сьогодні, 6 лютого, працівники прокуратури спільно з СБУ затримали підозрюваного в умисному підпалі, передає кореспондент ІА Дивись.info. Підозрюваний на момент затримання перебував у Одесі – туди він втік після того, як підпал авто набув суспільного розголосу.

«Оперативники Львівського управління СБУ спільно з представниками інших правоохоронних органів Львівщини встановили особу та маршрут пересування зловмисника після підпалу і до вчинення злочину, – розповідає речниця управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська. – Зафіксовано, що після підпалу він попрямував у Одесу, де переховувався та часто змінював зовнішній вигляд. У межах кримінального провадження відкритого за частиною 2 ст 194 Кримінального Кодексу України (умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) йому повідомлено про підозру у вчиненні даного злочину. Досудове розслідування триває».

Як зазначили правоохоронці, 19-річний підозрюваний є уродженцем Молдови, однак має українське громадянство. У дитинстві разом з батьками переїхав до Хмельницького, де і жив до вступу в один із ВНЗ Львова. Після скоєння злочину втік до Одеси, де переховувався від правоохоронців. Для цього він часто змінював зовнішність. Раніше підозрюваний не притягався до відповідальності.

Для того, щоби викрити підозрюваного, правоохоронці допитали низку свідків, опрацювали приблизно 80 Гб відеоматеріалів, які могли так чи інакше демонструвати причетність до скоєння злочину.

«Була проведена копітка робота. Як тільки встановили місцеперебування особи, прийняли рішення про його затримання, – коментує дії правоохоронців перший заступник прокурора Львівської області Олег Капітула. – Зараз підозрюваного транспортують до Львова, де проведуть допит. Після допиту буде прийнято рішення про застосування міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

Олег Капітула також зазначив, що затримали підозрюваного сьогодні вночі. Вирішуватиме долю підозрюваного Галицький районний суд м. Львова.

Потерпіла Галина Терещук у коментарі журналістам зазначила, що напередодні підпалу їй не погрожували, тож хто був замовником, вона не здогадується.

«Що то за дитина, що за студент, чому він це зробив, з яких мотивів – я не маю інформації, – ділиться Галина Терещук. – У Львові триватиме слідство, працівники поліції і СБУ ретельно відрацьовували версії, колеги «Радіо Свобода» робили розслідуваннія паралельно. Я думаю, що підозрюваний є виконавцем, який погодився на підпал за певні кошти. Скільки над ним у ланцюгу йде людей, і хто цей замовник, я не знаю».

Також Терещук зазначила, що не вірить у версію, мовляв за допомогою підпалу зловмисники прагнули дискредитувати та зняти з посади очільника Нацполіції Львівщини Василя Віконського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: