СБУ затримала підозрюваного у підпалі автомобіля львівської журналістки «Радіо Свобода»

84435939_2701458013222851_8144833773767229440_o

У місті Одеса був затриманий уродженець Хмельницької області, який за версією слідства, здійснив у Львові підпал автомобіля, що належить подружжю журналістів Галині та Василеві Терещукам.

Оперативники Львівського Управління СБУ спільно з представниками інших правоохоронних органів встановили особу та маршрут переміщення зловмисника, який після вчиненого попрямував до Одеси. Зафіксовано, що після втечі з місця підпалу виконавець кілька разів змінював зовнішній вигляд.

«Проведено обшуки. Доказової бази вистачає. Підпалювач – студент, громадянин Молдови. Хто його спонукав на таке – встановлюємо. Безпека журналістів – пріоритет», – написав Аваков у твітері.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 194(умисне пошкодження чужого майна вчинене загальнонебезпечним способом через підпал) Кримінального кодексу України, затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Досудове розслідування триває, встановлюється причетність до вчиненого інших осіб, зокрема замовника.

Заходи з викриття проводились спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Прокуратура Львівської області

Автомобіль, що належить журналістці Радіо Свобода Галині Терещук, підпалили опівночі 30 січня у Львові. Ніхто не постраждав.

Журналістка Радіо Свобода Галина Терещук працює на Радіо Cвобода з 2000 року, вона відкидає побутові версії підпалу її автомобіля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: