Українського консула підозрюють у зґвалтуванні 17-річної дівчини з Молдови

consulstvo-ukrainy-belcy01

У зґвалтуванні 17-річної дівчинки в Молдові підозрюється співробітник консульства України в Бельцях.

Злочин стався в ніч із 4 на 5 лютого в місті Бельці в секторі Дачія. Дівчина піддалася сексуальному насильству двома особами у віці 37 і 38 років.

Сайт eadaily.com пише, що підозрюваний – Олександр Сторожук. "Встановлюються всі обставини, але з огляду на те, що вона [постраждала] неповнолітня, ми зобов'язані захищати її. Інших деталей поки надати не можемо", – пояснила прессекретарка бельцької поліції Євгена Молчанова.

Як інформує «Бельцкий независимый портал», на консула України в Бельцях є заява про зґвалтування від громадянки Молдови, а молдовська влада попросили його не залишати країну, поки триває слідство. Це випливає з відповіді Міністерства закордонних справ України.

Як сказано в коментарі МЗС України, Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції РМ повідомило Посольству України про те, що правоохоронні органи Молдови ведуть слідство. У ньому вони перевіряють заяву, «яке надійшло від громадянки Республіки Молдова, про вчинення стосовно неї злочину консулом України в м.Бельці».

«Молдавська сторона висловила прохання, щоб зазначена особа не покидало територію Молдови на час проведення слідчих дій. Державним секретарем МЗС України відкрито дисциплінарне провадження, на час проведення якого вказаний дипломат відсторонений від виконання посадових обов'язків », - повідомило відомство.

Про результати слідства МЗС України пообіцяв повідомити додатково.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: