Які свята відзначають 6 лютого (іменини, народні прикмети)

Cocktail-barman-696x463

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 6 лютого в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 6 лютого в Україні і світі.

Свята та події 6 лютого

6 лютого, тобто в день покровителя виноробів святого Аманда, відзначається Міжнародний день бармена. Відомо, що святий Аманд займався євангелізацією виноробних регіонів у Франції та в Німеччині. На честь його і було придумане професійне свято барменів, яке зараз відзначають у багатьох країнах світу. Крім того, традиції його святкування шанують ресторатори.

Спочатку це свято відзначали в Європі, але зараз воно поступово приживається в Україні. Робота бармена вимагає працьовитості, терпіння і зосередженості. Крім того, хороший бармен має бути відмінним психологом, здатним встановити контакт з будь-яким клієнтом і вгадати, чого конкретна людина хоче саме зараз. Найчастіше люди цієї професії проводять на ногах весь робочий день.

Популярність Міжнародного дня бармена постійно зростає, оскільки цю професію починають цінувати все більше.

Іменини 6 лютого

Цього дня іменини святкують:Ксенія, Оксана, Герасим, Тимофій, Іван, Павло, Агапій, Денис, Вавило та Вавил.

Народні прикмети 6 лютого

Кажуть, що в цей час триває «перелом зими». У давнину говорили, що 6 лютого відзначається «Ксенія-полузимница», а в церкві моляться блаженній Ксенії – черниці з загадковою і цікавою долею, яка була віддана християнській вірі і володіла даром втішати всіх, хто страждає. Вона була дочкою знатного чоловіка і одного разу покинула дім для того, щоб служити Христу. Побудувала жіночий монастир і все життя провела у роботі, добрих справах і молитвах.

6 лютого аналізували погоду і говорили про те, якою буде решта зими. Також цікавилися, скільки коштує хліб, закуповували зерно до тих пір, поки воно не виросло в ціні. Вважалося, що з цього дня починалися найважчі дні, оскільки запаси починали підходити до кінця, а до озимих (першого хліба) було ще довго. Якщо в цей час хліб зростав у ціні, то говорили про поганий врожай в майбутньому. Якщо хліб 6 лютого подешевшав – рік буде урожайним.

Було прийнято ворожити про майбутню ціну на зерно. Пекли хліб, а потім зважували його ввечері і на наступний ранок. Якщо вранці хліб був важчий, то зерно подорожчає. Якщо вага залишалася такою ж, то вважалося, що ціна не зміниться. І, звичайно, якщо вага зменшився, значить, хліб теж буде дешевим.

Гороскоп 6 лютого

Овен

Не втрачайте свою здатність заробляти гроші. У вас крутий потенціал у новій сфері діяльності. Не бійтеся, що хтось засудить або не зрозуміє, навіщо ви це робите. І пам’ятайте, що улюблена справа рано чи пізно починає приносити стабільний дохід.

Телець

Нарешті все налагодилося в особистих взаєминах і ви вирішили недомовленості. Приймайте турботу і допомогу з боку близьких, друзів і другої половини, адже вони щиро хочуть надолужити згаяне.

Близнюки

Ваша думка сьогодні — закон! Повірте, якщо у своїй сфері діяльності ви ас і почуваєтеся, як риба у воді, то 6 лютого ваші ідеї та пропозиції матимуть подальший успіх. Не бійтеся наполягати на своєму.

Рак

На ваш настрій сьогодні дуже легко вплинути. Будь-яке випадково сказане слово здатне образити і довести до сліз. Однак все мине. Постарайтеся ізолюватися від малознайомих людей та їхньої думки. Більше проводьте часу в колі рідних.

Лев

Подбайте про близьких і рідних. Вони вже й забули, що ви дуже м’яка і чуйна людина. Поговоріть про наболіле з рідними! Досить вирішувати всі проблеми у себе ж в голові. І постарайтеся допомогти тим, хто вас оточує.

Діва

Якщо щось не вдається, значить, ви недостатньо цього хочете. Докладіть більше зусиль, адже поки що ви тішите себе ілюзією, що вам винні. Однак це не так. Все у ваших руках.

Терези

Питання зі здоров’ям вирішаться! Ви дуже переживали за результати аналізів, а ось сьогодні зірки говорять про те, що ви йдете на поправку. Якщо ж не зверталися по допомогу до лікарів, то тепер помітно відчуєте поліпшення самопочуття. Це були тимчасові втома і занепад сил.

Скорпіон

Скільки можна бути таким пасивним? Вам час узятися активно за роботу і показати вже всім навколо, що ви знаєте свою справу. Не чекайте ніяких відповідних моментів. Давно пора.

Стрілець

Навчіться слухати критику. Якщо хочете вміти об’єктивно оцінювати себе і свою значимість, то прислухайтеся до близьких, які хочуть допомогти.

Козеріг

Бракує енергії і сил. Саме час відпочити. Якщо іншим знакам необхідно стати активнішими і попрацювати, то Козерогам потрібна відпустка. Або спокійний вечір з легким і ненав’язливим кіно.

Водолій

Ваші тривалі зусилля для досягнення мети рухаються до успіху. Продовжуйте в тому ж напрямку, зовсім скоро потрібна людина помітить їх!

Риби

Приділіть більше часу своєму особистому життю. Прислухайтеся до партнера, що його турбує. Подаруйте незабутні враження, що значно зміцнить ваші стосунки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: