Зеленський представив голову Львівської ОДА

2020-02-06 16.07.57 24tv.ua e59d8215a147

38-річний Максим Козицький офіційно став головою Львівської обласної державної адміністрації. Президент Володимир Зеленський особисто представив його 6 лютого у Червонограді на Львівщині.

Уряд погодив кандидатуру Козицького на посаду голови ЛОДА ще наприкінці 2019 року. На цій посаді він замінив Маркіяна Мальського, якого президент звільнив 24 грудня.

«Хочу вам представити нового голову Львівської ОДА. Це львів'янин Максим Козицький – людина досвідчена, фахова. Ми шукали сильного менеджера, а в нього 20 років професіональної діяльності. Тому він пройшов з самого почату до вищого рівня», – сказав глава держави.

Також президент вручив новоспеченому очільнику Львівщини посвідчення та указ про його призначення.

Що цікаво, ще в червні минулого року Максим Козицький був одним із претендентів на посаду очільника ЛОДА, якого Зеленський у фейсбук-опитуванні пропонував мешканцям Львівщини. Проте тоді головою Львівської ОДА призначили Мальського.

Хто такий Максим Козицький? 

38-річний бізнесмен, донедавна був директором компанії «Еко-Оптіма» (найбільша компанія Західної України, що займається виробництвом електроенергії з альтернативних джерел – за допомогою вітрових та сонячних електростанцій).

У січні 2020 року передав бізнес батькові Зіновію Козицькому, який також є відомим бізнесменом, власником групи бурових компаній «Горизонти» та першого у Львові муніципального велопрокату NextBike.

Попри вихід з бізнесу Максим Козицький залишився серед кінцевих бенефіціарних власників «Еко-Оптіми».

У 2015 році Максим Козицький балотувався до Львівської обласної ради від «Самопомочі», але не пройшов.

У декларації за 2018 рік Козицький вказав, що його зарплата становила майже 1,3 мільйона гривень.

Він має 2 квартири у Львові та гараж. Їздить новоспечений голова ЛОДА на автомобілі Wolksvagen Touareg 2008 року випуску, а його дружина Оксана – на Mazda CX 5 2014 року випуску.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: