ДБР повідомило про підозру експрикордонникам за видворення Саакашвілі

саакашвілі

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру двом колишнім посадовцям Державної прикордонної служби за видворення з України до Польщі ексголови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Про це інформує пресслужба відомства.

«Слідством встановлено, що колишні керівники департаменту оперативної діяльності адміністрації Державної прикордонної служби України і окремого відділу адміністрації Державної прикордонної служби України організували незаконне затримання Міхеїла Саакашвілі та його переміщення до Республіки Польща у лютому 2018 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідчі бюро провели обшуки на території Одеської області й у Києві та повідомили експосадовцям про підозру у перевищенні влади та службових повноважень.

Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі набув українського громадянства у 2015 році. Тоді він був призначений на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації. Восени 2016 року пішов у відставку, а 26 липня 2017 року Президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства.

10 вересня 2017 року Саакашвілі прорвався в Україну з території Польщі, не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.

12 лютого 2018 року його депортували на територію Польщі.

28 травня 2019 року Президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі громадянство України шляхом внесення змін до указу Порошенка.

20 листопада 2019 року Верховний Суд визнав законним видворення Саакашвілі з України до Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: