ДБР повторно викликає Софію Федину, аби вручити підозру

Федина

Народний депутат України повторно викликається для вручення повідомлення про підозру, - повідомляють у Державному бюро розслідувань.

Оскільки народний депутат України Софія Федина 6 лютого 2020 року не з’явилась за викликом та не повідомила про поважні причини неприбуття, вона повторно викликається слідчим Державного бюро розслідувань за дорученням Генерального прокурора на 11 год. 12 лютого 2020 року для проведення процесуальної дії - вручення письмового повідомлення про підозру.

Довідково: відповідно до ст. 139 КПК України, якщо підозрюваний, обвинувачений, свідок, потерпілий, цивільний відповідач, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, який був у встановленому цим Кодексом порядку викликаний (зокрема, наявне підтвердження отримання ним повістки про виклик або ознайомлення з її змістом іншим шляхом), не з’явився без поважних причин або не повідомив про причини свого неприбуття, на нього накладається грошове стягнення, а також може бути застосований привід.

Нагадаємо, 6 листопада 2019-го ДБР внесло дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань у межах провадження щодо висловлювань народної депутатки від «Європейської Солідарності» Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій про президента Володимира Зеленського.

Приводом для провадження стала трансляція Федини та Звіробій у Facebook з кав’ярні у Львові, де вони з використанням ненормативної лексики розкритикували спілкування Зеленського з добровольцями у Золотому. «Ти там частіше їзди, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве», — сказала волонтерка. Депутатка додала, що «там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли». Після цього у фракції «Слуга Народу» заявили, що звернуться до правоохоронців через, на їхню думку, погрози.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: