Рятувальники розповіли подробиці масштабної пожежі на вулиці Апостола (фото)

83785192_492802801418788_6657918926275477504_n

7 лютого о 02:49 у Львові на вулиці Данила Апостола, 16 горіла офісна двохповерхова будівляна з мансардою, а також електрощитове приміщення.

Керівник гасіння пожежі Олександр Войтович прокоментував ІА Дивись.info перебіг операції з гасіння пожежі.

За словами працівника ДСНС, складність гасіння ускладнював той факт, що за юридичною адресою за місцем виклику знаходилося одразу декілька підприємств.

«Під одною юридичною адресо.ю знаходилося декілька установ. За зовнішніми ознаками ми встановили, котра будівля горить, під'їхали до неї, але там ми зустріли паркан. тоді об'їхали, за хвилину вже перебували біля місця пожежі», - пояснює Олександр Войтович.

Крім того, поблизу не знаходилося пожежного гідранту, тому рятувальники були вимушені шукати альтернативних шляхів водопостачання.

«В ході проведення розвідки джерел протипожежного водопостачання було встановлено, що найближчий пожежний гідрант знаходиться на відстані приблизно 800 м від. Прокладання лінії ускладнило б гасіння пожежі і призвело до марнування часу, тому я прийняв рішення про гасіння пожежі методом довозу води, - каже Войтович. - Однак адміністрація закладу повідомила, що поруч місця пожежі є озеро. Водойма була відділена металевим парканом і працівники ДСНС скористалися бензорізом, аби запезпечити безперебійне постачання води».

Також горіло електрощитове приміщення. Працівники ДСНС не могли відключити живлення, аби почати гасіння, адже для цього потрібен спеціальний дозвіл.

«Працівники дснс не мають допуску до відключення джерела електроживлення потужністю понад 220 вольт, тому довелося очікувати енергослужбу для отримання допуску. Після цього рятувальники безпосередньо приступили до ліквідації та гасіння пожежі», - каже керівник операції.

Окрім електрощитової і другого поверху будівлі, горіло також мансардне приміщення.

«Мансарда знаходилася у стадії ремонту, було нагромаджено багато матеріалів, які перешкоджали роботі. Саме прошивали мінвату і внаслідок пожежі мінеральна вата почала падати, що заважало гасінню», - пояснює Войтович.

Зазначимо, для гасіння пожежі залучили 8 одиниць пожежно-рятувальної техніки і 34 рятувальника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: