Стало відомо, як будуватимуть готель в історичному центрі Львова

125478

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво готелю на пл. Міцкевича.

Зокрема, виконком видав ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» містобудівні умови і обмеження на будівництво готелю з адміністративно-торговими приміщеннями, підземним паркінгом та даховою котельнею на пл. А. Міцкевича, 9.

Нагадаємо, у грудні 2018 року виконком уже видавав містобудівні документи на забудову цієї ділянки.

Згідно з новими документами висота будівлі збільшується з 22,4 м до 25 м. Відсоток забудови залишився без змін – 100%. Готель мають збудувати на земельній ділянці площею 0,1090 га, яка є у приватній власності і призначена для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Ділянка розташована у межах історичного ареалу міста та території світової спадщини ЮНЕСКО. Відтак, будівництво має погодити як саме ЮНЕСКО, так і Мінкульт.

Як пояснив керівник управління архітектури та урбаністики Антон Коломєйцев,  ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» має отримати дозвіл на початок робіт у ДАБІ та вести будівництво в межах червоних ліній вулиць Братів Рогатинців, Староєврейської та площі Міцкевича з примиканням до наявних будинків.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що забудовник має провести міжнародний архітектурний конкурс.

«Я би дуже хотів, щоб ця пляма, яка там зараз є, де стоять смітники, була забудована. Я знаю що там були зауваження з боку історичного середовища, тому я прошу, щоб ці зауваження ви фахово в рамках архітектурного середовища проаналізували і дали відповідні рекомендації. Я хочу, щоб міжнародний архітектурний конкурс враховував всі ці зауваження і там з'явилася будівля, яка буде пам'яткою архітектури 21 століття» – заявив Андрій Садовий.

Перенести розгляд питання попросив представник Спілки архітекторів, на думку якого погодження такого будівництва є компетенцією Міністерства культури.

«Це мало б спонукати місто затвердити історико-архітектурний опорний план», - заявив представник правління Спілки архітекторів.

Водночас, як запевнила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, порушень законодавства щодо будівництва немає.

«Земельна ділянка є власністю забудовника вже досить тривалий час, є затверджений детальний план території, а попередні містобудівні умови видавалися відповідно до Генплану Львова. Рішенням судів двох інстанцій встановлено правомірність дій виконавчого комітету», заявила Гелена Пайонкевич.

«Якщо ми будемо стояти осторонь, то інвестор просто плюне на це все і ще років десять там буде така пляма стояти. Мені соромно дивитися людям в очі у розповідати про суди, які тривають 15 років», - заявив міський голова Андрій Садовий.

Він доручив створити робочу групу з цього питання до якої включити і представників Спілки архітекторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: