Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Львова (інфографіка)

facade-of-residential-building-258184

Як змінились ціни на нерухомість у львівських новобудовах у січні, читайте у нашому постійному аналізі на основі статистики від ЛУН.ua.

Як змінились ціни на нерухомість у львівських новобудовах у січні, читайте у нашому постійному аналізі на основі статистики від ЛУН.ua.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія». 

Середня вартість квадратного метра в ЖК Львова

Середня вартість квадратного метра на новобудови у січні становила 15500 грн/кв.м, що на 200 гривень більше, ніж попереднього місяця.

Мінімальна ціна на квартири в новобудовах Львова наразі закріпилась на рівні 10400  грн/кв. м. Ціна порівняно з попереднім місяцем знизилася на 100 гривень.

Середня вартість квартир у січні 2019 була 15900 грн/кв.м, мінімальна — 10500 грн/кв.м.

Новорічні акції та пропозиції від забудовників діяли до середини січня, а в деяких комплексах були подовжені аж до кінця місяця. Знижки, що їх пропонували відділи продажів, сягали аж до 22% при повній 100% оплаті. Найбільше акцій було спрямовано на малоліквідні великі три- та чотирикімнатні квартири. Окремою тенденцією січня слід відзначити суттєве зниження першого внеску.

Вартість квадратного метра в житлових комплексах: зріз за районами Львова

У всіх районах Львова спостерігається підвищення цін у порівнянні до попереднього місяця. При цьому найбільше зростання цін відбулось у Личаківському та Сихівському районах.

У Шевченківському районі ціни на новобудови зросли в середньому на 500 гривень — до 16300 грн/кв.м, у Залізничному теж на 500 гривень — до 18700 грн/кв.м, у Галицькому на 300 гривень — до 27900 грн/кв.м, у Личаківському на 800 гривень — до 21900 грн/кв.м, у Франківському на 200 гривень — до 22500 грн/кв.м та у Сихівському на 700 гривень — до 17000 грн/кв.м.

Динаміка цін у доларах

У доларах по міжбанку середня ціна у Львові до кінця січня 2020 року становить 640 доларів за кв. м. Ціна в порівнянні з минулим місяцем впала на 10 доларів. Мінімальна закріпилась на рівні і становить 440 доларів за кв. м.

У січні 2019 квадрат у доларах у новобудовах Львова коштував 570 доларів, а мінімальна вартість була — 380 доларів.

Таким чином, за рік зростання середньої та мінімальної ціни в доларах становило 60-70 доларів.

Зазначимо, що минулого місяця ситуація з курсом валют в Україні була нестабільною. В перших числах року вартість долара була 23,6 грн, а станом на кінець січня — 24,9 грн. Такі коливання не могли не позначитись на ринку нерухомості — він зайняв очікувану позицію. Покупці не поспішають у відділи продажів, поки курс не стабілізується.

Що чекати від цін на нерухомість далі

Більшість девелоперських компаній заявили про підняття цін вже з 1 лютого. Пов’язують це традиційно із зростанням цін на будівельні матеріали та дорогу робочу силу.

Аналітики ринку прогнозують зниження активності покупців у лютому і відновлення продажів не раніше середини березня. Це пов’язано із очікуваною стабілізацією ринку валют та економічної ситуації в країні в цілому.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія». 

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир, переважно – однокімнатних. Обрати свою можна на сайті проекту.

Читайте також: Все для комфорту мешканців: яким буде новий житловий комплекс на вулиці Під Голоском

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 7 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» — помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11, вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: