Які свята відзначають 8 лютого (іменини, народні прикмети)

98939-696x474

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 8 лютого в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 8 лютого в Україні і світі.

Свята та події 8 лютого

8 лютого вважається дуже таємничою датою в народному календарі. Говорили, що цього дня померлі родичі сумують за своїми близькими, які залишилися в світі живих. І вважалося, що саме зараз вони відвідують свої будинки, якщо люди забули про них, не приходять на цвинтарі, не поминають молитвою. Тому, спеціально 8 лютого проводилися різні обряди, які були покликані заспокоїти душі померлих, утримати їх в потойбічному світі.

Також, згідно з православним молитвословом, 8 лютого шанували пам'ять Святого Федора Студита – грецького громадського діяча і ченця, якого згодом церковнослужителі зарахували до лику святих.

Іменини 8 лютого

Цього дня іменини святкують: Федір, Давид, Павло, Ксенофонт, Марія, Аркадій та Йоан, Ананій, Іван, Йосип, Петро та Семен.

Народні прикмети 8 лютого

8 лютого можна самостійно викликати духів. Для цього треба ретельно підготуватися – 12 п’ятниць дотримуватися строгий піст. Для захисту від злих духів допомагали різні прийоми. Наприклад, 8 лютого клали сокиру під порогом, креслили крейдою на вікнах і дверях хрести, дозволяли мандрівникам переночувати в цей день в будинку, оскільки вважалося, що померлі родичі бояться чужих живих людей. Також варто подумати, чому приходить мрець, і зробити все, щоб це не повторювалося. Якщо помирає вдова, і її ніхто не відспівує, то 8 лютого за неї можуть молитися парафіяльні священики.

Гороскоп 8 лютого

Овен
Субота стане для вас справжнім святом. Приємні зустрічі та хороші звістки неминучі. Не ігноруйте дзвінки друзів і погоджуйтеся на зустрічі!

Телець
Сьогодні доведеться попрацювати, незважаючи на вихідний. Однак це дасть свої результати, а ваша праця не залишиться непоміченою. Вперед!

Близнюки
Близнюкам потрібно взятися за те, про що давно мріяли. Це стосується поїздок, нових захоплень, занять або зустрічі з людиною, до якої маєте почуття.

Рак
Ви справжній цінитель мистецтва. Якщо не завжди, то сьогодні точно. Чудова ідея піти в музей, на виставку або кіно, де вам пощастить обзавестися новими знайомствами.

Лев
Сьогодні Левам потрібно не упускати з уваги дрібниці, які згодом можуть вилитися в справжню проблему. Уважно слухайте, що вам говорять, і стежте, що вчиняють стосовно вас.

Діва
Діви не помічають, як з легкістю можуть образити оточуючих. Сьогодні у вас є хороша можливість вибачитися за необдумані вчинки або сказане на емоціях. Вас пробачать точно.

Терези
Вам явно не вистачає спілкування з друзями або близькими. Відпочиньте від постійної роботи, проблем і побутових справ. Залиште все на потім і проведіть суботній вечір в колі класної компанії. Це допоможе перезарядитися і набратися нових сил.

Скорпіон
Скорпіони, перестаньте полювати за тим, що вже тривалий  час не приносить вам нічого хорошого. Часом краще відпустити, ніж вкладатися енергією, а часом і силами в те, що не має перспективи.

Стрілець
За Стрільцям сумують, і це факт. Якщо вже зрозуміли, про кого йдеться, то сміливо телефонуйте і робіть перший крок. Адже прояв інтересу — це не слабкість, а впевненість у собі. Сьогодні ви точно можете бути впевненим, що вам не відмовлять.

Козеріг
Вам зірки обіцяють прибуток. Ви вміло справляєтеся з продажами, заробітком, а гроші самі йдуть у руки. Продовжуйте в тому ж дусі.

Водолій
Може здатися, що ви втратили всі сили і бажання продовжувати. Але пам’ятайте, що сьогодні субота, а це час для відпочинку. Займіть себе безтурботними справами і приємною атмосферою, і вже завтра все як рукою зніме.

Риби
У Риб грядуть приємні клопоти. Не лякайтеся, якщо спочатку здасться, що ситуація безвихідна або критична. Озбройтеся підтримкою близьких і прислухайтеся до їхніх порад, щоб набагато легше взятися за нові справи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: