Шквальний вітер наробив лиха на Львівщині (фото)

85235241_2664237517022579_7852479073665155072_o

На території області шквальний вітер повалив дерева, що перешкодило дорожньому руху, зірвав дахи будівель, а також обірвав лінії електропередач, що спричинило відключенння електроенергії у низці домогосподарств.

Про це повідомили пресслужби адмінустанов, а також мешканці області у соцмереж.

У Самборі шквальний вітер вирвав з корінням або зламав декілька дерев у сквері, що на вулиці Грушевського. Без енергопостачання залишилася низка вулиць, пошкоджено дахи на деяких будівлях.

Також через негоду зриває будматеріали зі стін будинку за адресою вул. Бачинських, 2, що у Самборі.

У Жовкві внаслідок сильного пориву вітру зірвало дах будівлі заводу «Автомат», що нині не працює. Мешканці побоюються, що коли не вжити попереджувальних заходів, десятки тонн бляхи із даху може опинитися просто посеред дороги.

У Сколе поривом вітру повалило велику ялинку.

Фото із соцмереж

У Дрогобичі вітер повалив дерева на проїжджу частину, що завадило руху транспорту.

У Стрию вітер повалив зупинку громадського транспорту.

Фото: 245.ua

Як повідомив ІА Дивись.info речник ДСНС у Львівській області Ігор Курус, наслідки негоди ліквідовують комунальні служби.

Вранці 10 лютого вогнеборці виїжджали гасити займання рекламної конструкції у Дрогобичі, яке спричинив шквальний вітер. Також Ігор Курус зазначив, що близько 5 години 10 лютого рятувальників повідомили про обрив лінії електропередач у Дрогобичі. Щодо цього інциденту ліквідувати наслідки виїхала собільно-оперативна група ДСНС України у Львівській області. Також у Дрогобичі негода повалила дерево і зірвала дах. Крім того, у Трускавці дерево впало на проїжджу частину і завадило дорожньому руху.

За інформацією ПрАТ «Львівобленерго», внаслідок негоди, а саме: поривів вітру до 20 м/с, станом на 12:00 год. 10 лютого (за інформацією) відключено 46 повітряних ліній електропередач, що призвело до знеструмлення 653 трансформаторних підстанцій 6-10/0,4 кВ.

Без електропостачання залишається 170 населених пунктів (132 повністю та 38 частково) у десяти районах області: Дрогобицькому, Жидачівському, Жовківському, Мостиському, Перемишлянському, Пустомитівському, Самбірському, Сколівському, Старосамбірському та Стрийському районах.

Рятувальники попереджають мешканців Львівщини, що негода триватиме 10-11 лютого. Для безпеки радять не ходити під електричними конструкціями і старими деревами, а також попри будинки, фасади та дахи яких потребують ремонту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: