У Рівному СБУ запобігла вбивству громадського активіста

5e418ac4d852c

Він боровся з незаконним видобутком бурштину та вирубкою лісів.

У Рівному Служба безпеки України запобігла замовленому вбивству громадського активіста, який виступав проти незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів у Рівненській і Житомирській областях.

Оперативники Служби безпеки України отримали інформацію, що раніше судимий житель Рівного шукає виконавця для скоєння вбивства, повідомили в пресслужбі СБУ.

«Організатор злочину "замовив" місцевого активіста, який протидіяв схемам розкрадання державних природних ресурсів на території регіону. До тіньового бізнесу фігурант справи планував залучити афілійовані структури і представників кримінальних кіл», - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ зафіксували збір інформації про потенційну жертву, яку здійснював зловмисник. Для скоєння злочину він передав «кілеру» гранатомет РПГ-18 і дві бойові гранати. Для запобігання вбивства обстановку злочину імітували.

Замовника затримали під час звіту «кілера» про вчинення вбивства. Йому вже повідомили про підозру за ч. 2 п.11 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: