Українських військових запрошують на реабілітацію в Болгарію

військові4

Проект медичної реабілітації в Болгарії поранених українських військовослужбовців (які проходять дійсну військову службу та звільнених у запас/відставку), жінок і цивільного персоналу сектору безпеки і оборони (далі – особи) розпочатий та здійснюється відповідно до Угоди між Міністерством соціальної політики України та Міністерством оборони Республіки Болгарія (далі – Угода).

Про це повідомляють у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій.

Усього протягом двох років планується здійснити реабілітацію близько 300 осіб без залучення фінансових витрат від української сторони.

Термін медичної реабілітації у формі фізіотерапії складає не більше двох тижнів в лікарні «Калероя» – м. Хісар (HFTLTR – Хісар). Відповідно до Угоди витрати, пов’язані з проходженням фізіотерапії та розміщенням осіб в HFTLTR – Хісар, забезпечуватиме болгарська сторона, а витрати, пов’язані з міжнародним і місцевим транспортуванням, медичним страхуванням осіб і забезпеченим їх харчуванням на період медичної реабілітації, забезпечуватиме Трастовий фонд НАТО в Україні у сфері медичної реабілітації. Угодою визначено показання для фізіотерапії у HFTLTR – Хісар, такі як пошкодження опорно-рухового апарату та травми периферичної нервової системи верхніх і нижніх кінцівок.

Відповідно до Угоди в HFTLTR – Хісар не можуть лікуватися особи із протипоказаннями для фізіотерапії, такими як гострі хронічні захворювання або захворювання у стані загострення, хвороби з ускладненнями, які потребують подальшого спостереження та лікування, зокрема:
- ускладнення, що вимагають додаткових операцій;
- епілептичні симптоми;
- патології серцевої та центральної нервової системи;
- стани фебрильної інтоксикації;
- алергія на медикаменти;
- нездатність до самообслуговування;
- реактивний психоз;
- виявлені пухлинні процеси;
- інсулінозалежний цукровий діабет.

Служба координує питання збору документів для подальшого направлення списків кандидатів болгарській стороні. Відбір кандидатів для проходження медичної
реабілітації здійснюється виключно болгарською стороною. Для проходження медичної реабілітації в HFTLTR – Хісар особа подає до Служби (за адресою: 01001, м. Київ, провулок Музейний, 12), або до представників Служби у регіонах, такі документи:

- заяву (оригінал за встановленою формою, яка є згодою пройти реабілітацію, підтвердженням про повне ознайомлення з проектом договору та розуміння його умов, згодою на участь на умовах визначених у проекті договору та на збір, обробку та використання персональних даних);
- підписана письмова форма згідно з додатком А до Угоди;
- підписана письмова форма згідно з додатком В до Угоди;
- копію документу (посвідчення), який підтверджує статус учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни;
- копію паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
- копію документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, у якому зазначено реєстраційний номер облікової картки платника податків, або копію сторінки паспорта громадянина України з відміткою про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта громадянина України (для осіб, які через релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і
мають відмітку у паспорті громадянина України);
- копію свідоцтва про хворобу (виписний епікриз).

У разі подання неповного пакету документів, такі особи не будуть включені до списку кандидатів та передані болгарській стороні для відбору. Разом з тим, Угодою передбачено, що для проходження вищезазначеного лікування необхідні мати такі документи (у разі позитивного рішення щодо відбору особи):
1) детальний епікриз, включаючи діагностичні зображення (рентгенологічні та магнітно-резонансні знімки тощо);
2) результати медичного обстеження, проведеного не більше ніж за тиждень до прибуття, із висновком про стан пацієнта і його транспортабельність;
3) відмітки в епікризі про негативні результати тестів на СНІД, туберкульоз, гепатит С.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: