Екологія та стиль: чому львів’яни обмінюються одягом

1

У неділю, 9 лютого, у Першій Львівській медіатеці відбувся обмін одягом. Цей дещо незвичний для України формат заходу передбачає простір для вільного обміну вже непотрібними речами.

Всупереч назві, це не тільки одяг, але й книжки, аксесуари і навіть іграшки. Захід має лише одну умову: кожен може взяти таку кількість речей, яку приніс до бібліотеки.

«Знаєте, як дівчата люблять мінятися одна з одною одягом? Ми подумали, що це класна ідея, якщо втілити її на більш глобальному рівні», – каже Анастасія Введенська, бібліотекарка та організаторка заходу.

За словами організаторки, ця подія несе в собі декілька місій: прищепити людям культуру споживання (викидати менше та купувати вдумливо), популяризувати бібліотеки як простір для проведення івентів, передати речі на благодійність.

«Після обміну в нас завжди залишається дуже багато одягу і ми передаємо його в благодійні організації. Також цього разу ми придумали таку штуку: є старші люди, які не зовсім розуміють, що треба щось приносити на обмін, але хочуть щось знайти. Ми вирішили, що після обміну, з четвертої години, вони можуть вільно прийти та обрати, не приносячи нічого. У цей час немає молоді, і їм не так важко пересуватися», – пояснює організаторка.

Художниця Софія шукає на обміні стильний вінтажний одяг: «Такі речі дуже цікаві, і це корисно для екології – те, що зазвичай викидається, може знайти собі нового власника».

Оксана прийшла до медіатеки з подругою, щоб віддати зайве: «Ми принесли сюди речі, тому що те, що не потрібно нам, може стати в нагоді комусь іншому».

Цей обмін став сьомим взагалі і другим у медіатеці. Його відвідало понад 200 людей, і залишило тисячі одиниць одягу.

Діана ШРАМЧЕНКО, фото автора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: