Продюсер, кум Тищенка, негласний глава МЗС: чим відомий новий голова ОП

5e42790cbe0f6-173606jpg

На сайті Президента України з’явився указ №48/2020 «Про призначення А.Єрмака Керівником Офісу Президента України». Попередній очільник Офісу Президента Андрій Богдан подав у відставку.

ІА Дивись.info поцікавилася, чим відомий новопризначений керівник відомства.

Андрій Борисович Єрмак — український правник, кінопродюсер, перебував на посаді  помічника президента України з 21 травня 2019 року по 11 лютого 2020 року.

Конфлікт з Богданом

Як повідомляє видання «Українська правда» з посиланням на власні джерела, Богдан після нового року показово відійшов від багатьох справ. Він залишив за собою координацію роботи ОПУ та Ради, а прем'єру Олексію Гончаруку залишив решту повноважень.

За даними журналістів, Богдан вирішив відсторонитись від роботи з Кабміном через конфлікт з Єрмаком.

Однак сам Єрмак чутки про конкуренцію між ним і Богданом спростовує.

«Я прийшов із президентом у команду, я працюю, безпосередньо виконуючи доручення президента. І я можу вам сказати, вважаю це правильним і це моя позиція: у мене з усіма членами команди шанобливі робочі відносини», – пояснює Єрмак.

Кар'єра

Кар'єра Єрмака розпочалася у 1995 з отримання Свідоцтва про право зайняття адвокатською діяльністю. У цьому ж році він закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, отримав ступінь магістра з міжнародного приватного права.

У 1997 році заснував Міжнародну юридичну компанію, є членом IBA та членом Асоціації правників України. Член Національної інвестиційної ради (з 21 червня 2019). Член Наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром» (з 7 жовтня 2019).

Є засновником Garnet International Media Group і продюсером фільмів «Правило бою» і «Межа». Член Української кіноакадемії, член Європейської кіноакадемії (2017). Крім того, володія або має частку у компаніях, дотичних до фармацевтичного бізнесу, міжнародного права, бізнес-консультування і охорони. Всі вони розташовані в Україні.

У 2001 році в Україні було зареєстровано компанію «Медійна група європейського партнерства», яка спеціалізується на виробництві фільмів.

Відповідно до даних системи YouControl, кілька років тому її бенефіціарами були теперішній помічник президента Андрій Борисович Єрмак та громадянин Росії Емануїлов Рахамім Яшаєвич.

Андрій Єрмак і станом на тепер є бізнес-партнером Рахаміма Емануїлова – в інших компаніях – ЗАТ «Інтерпромфінанс Україна», яка займається комерційним консультуванням, та ТОВ «М.Є.П».

21 травня 2019 року Президент України Володимир Зеленський призначив Андрія Єрмака своїм помічником. За словами чинного міністра МЗС Вадима Пристайка, на цій посаді Єрмак займався «питаннями нормандського формату», а також курував напрямок українсько-американських зв'язків. Третя сфера діяльності Єрмака – зв'язок із Кремлем. ЇЇ він отримав завдяки своїм бізнес-контактам із московською елітою.

Журналісти «Радіо Свобода» з посиланням на власні джерела пишуть, що таким чином Єрмаку вдалося дискваліфікувати з переговорного процесу Віктора Медведчука.

Репутація

У 2019 році Андрій Єрмак втрапив у скандал через розмову з повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором. Тейлор заявив: Єрмак та ще один радник Зеленського Ігор Новіков демонстрували їм на телефонах фото убитих чи поранених на Донбасі родичів і звинувачували у цьому Порошенка.

Через це 13 листопада 2019 року у партії «Європейська солідарність» вимагали звільнення помічника Андрія Єрмака через його «проросійські меседжі».

«Ключова людина, яка сьогодні займається перемовинами на міжнародній арені – бо в нас МЗС відсунутий від перемовин, – пан Єрмак займає позицію, що Путін не винен! Був оприлюднений офіційний документ американським Конгресом, посол США в Україні пан Тейлор заявив, що на зустрічі з паном Єрмаком і представниками Офісу Президента Зеленського пан Єрмак чітко сказав, що у війні винен президент Порошенко, а не Кремль і Путін, які напали на нашу країну», – цитує чинного депутата Артура Герасимова ІА «Главком».

Зазначимо також, що новопризначений очільник ОП Андрій Єрмак є хрещеним батьком сина народного депутата від партії «Слуга народу» Миколи Тищенка.

Попри впливовий статус та велику відповідальність, Андрій Єрмак – маловідомий широкому загалу. Перебуваючи на посаді помічника глави держави, він не був державним службовцем, тож його декларації у відкритому доступі не знайти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: