У Львові планують відновити цілодобовий наркокабінет

12596568t1h225a
фото ілюстративне

Комісія облради вирішила виділити комунальне приміщення для облаштування наркологічного кабінету, у якому мали б перевіряти водіїв на стан наркотичного сп'яніння.

Про це сьогодні, 11 лютого, під час сесії Львівської обласної ради повідомив перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк, передають «Варіанти».

«Керування транспортним засобом у нетверезому стані є причиною ДТП з потерпілими у Львівській області. За 2019 рік у області 628 ДТП з вини нетверезих водіїв та у стані наркотичного сп'яніння, з них 78 ДТП з потерпілими у яких травмовано 107 чоловік, загинуло 14» – наголосив Богдан Гагалюк.

За його словами, з 2017 року у Львові не працює кабінет, у якому мали б перевіряти водіїв на стан наркотичного сп'яніння, а перевірку водіїв на стан наркотичного та алкогольного сп'яніння проводять у 8 лікарні Львова, де вночі не працює нарколог, або у Пустомитівську лікарню.

«Тільки лікар-нарколог має освідчувати таких водіїв, тому вони уникають відповідальності й далі їздять у стані ефекту» – пояснив Гагалюк.

Він додав, що вчора на засіданні бюджетної комісії депутати прийняли рішення, що готові виділити приміщення під такий кабінет, який має працювати цілодобово і співфінансувати його.

Нагадаємо, у грудні 2019 року Львівська ОДА звернулася до облради з проханням виділити кошти на фінансування цілодобового наркологічного кабінету.

А 15 жовтня 2019 року у Львівській ОДА заявили, що візьмуть на контроль ситуацію з наркосп'янінням на дорогах, оскільки в області немає цілодобового наркокабінету, а водіїв на наркосп'яніння перевіряє лише Пустомитівська лікарня.

Додамо, 24 жовтня минулого року повідомили, що у Львові на вулиці Науковій, 49 відкриють цілодобовий наркологічний кабінет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: