У Мукачеві після стрілянини відсторонили керівництво поліції

1581434088-8289

У Мукачеві Закарпатської області через стрілянину, яка сталася вранці 7 лютого, від виконання обов’язків відсторонено керівництво місцевої поліції.

Про це сьогодні під час позачергової сесії Закарпатської обласної ради повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Олександр Канцідайло.

«Призначена службова перевірка, все керівництво відсторонене. Один з керівників прийняв рішення про вихід на пенсію. Наразі призначений новий виконуючий обов’язки», - заявив Канцідайло.

За його словами, у рамках відкритого кримінального провадження за фактом подій у Мукачеві проведені обшуки у підозрюваних, допитано близько 100 осіб у якості свідків, виконані численні експертизи.

«Зокрема, за допомогою відеокамер, в тому числі встановлених в Ужгороді, нам вдалося протягом кількох годин встановити місцезнаходження автомобілів, які були на місці стрілянини, і виконати необхідну оперативну роботу того ж дня. Це дозволило зібрати всю необхідну доказову базу», - додав Концідайло.

Він також уточнив, що у Мукачеві досі тривають оперативні заходи, в тому числі за участі військовослужбовців з інших регіонів, на черзі - відпрацювання по всій області. Окрім того, на сесії облради депутати схвалили рішення «Про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території Закарпатської області», з яким вирішили звернутися до президента Володимира Зеленського та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Зокрема, у документі йдеться про необхідність вжити невідкладних заходів, спрямованих на протидію злочинності та зниження гостроти криміногенної ситуації в регіоні. Також депутати просять забезпечити постійне патрулювання Мукачева патрульною поліцією та спецпідрозділами. Крім того, на думку депутатів, керівництву країни слід вжити необхідних заходів щодо кадрового наповнення та матеріально-технічного забезпечення органів та підрозділів Національної поліції в Закарпатській області.

Нагадаємо, 7 лютого вранці в Мукачеві на вул. Сєченова сталася стрілянина, внаслідок якої двоє місцевих жителів дістали вогнепальні поранення. Поліцією відкрито кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство двох або більше осіб (ч.2 ст.15, ч.2 ст.115) та за фактом незаконного поводження зі зброєю (ч.1 ст.263) Кримінального кодексу України.

Того ж дня Мукачівська міськрада схвалила звернення до президента України Володимира Зеленського щодо криміногенної ситуації в місті та діяльності правоохоронних органів.

8 лютого у с. Нижні Ворота Воловецького району Закарпатської області в результаті спецоперації поліція затримала сімох членів злочинного угруповання. За даними поліції, вони «планували встановити контроль над регіоном». Під час затримання особи, які перебували в автомобілях, чинили озброєний опір та намагалися втекти з місця події. Лідер злочинної групи пересувався на броньованому автомобілі. З місця події було вилучено транспортні засоби та зброю. Згодом двом затриманим в результаті спецоперації зловмисникам було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 315 тисяч гривень кожному.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: