Як вихідці із Львівщини влаштувалися у Кабміні (зарплати за січень)

гончарук зарплати
фото з відкритих джерел

Український уряд опублікував інформацію про доходи Прем'єр-міністра, міністрів та їх заступників на «Урядовому порталі».

Український уряд опублікував інформацію про доходи прем'єр-міністра, міністрів та їхніх заступників на «Урядовому порталі».

У Кабміні наголосили, що в січні виплати нараховувалися за старими правилами. Але вже в лютому, відповідно до ухваленого 5 лютого урядом рішення, зарплати міністрам та іншим високопосадовцям нараховуватимуться з прив’язкою до середньої зарплати по Україні через встановлений коефіцієнт. При цьому премії будуть не більше одного окладу та відповідно до оцінки діяльності за результатами кварталу.

Щодо зарплат за січень, то прем'єр-міністр Гончарук заробив майже 34 тисячі гривень. Найбільша заробітна плата виявилася у заступника міністра закордонних справ Сергія Кислиці – 130172 грн., найменша – у заступниці міністра охорони здоров'я Ірини Шевченко – на руки лише 5336 гривень.

Щодо міністрів родом із Львівської області, то очільниця МОЗу Зоряна Скалецька отримала 37 724 грн. Трохи більше заробив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський – майже 44 тисячі гривень.

Рекордсменкою стала заступниця Бородянського Ірина Подоляк. Експрацівниця Львівської міськради та колишня депутатка при окладі в 31,6 тис. грн. мала вдвічі більшу премію (понад 68 тис. грн.) і, після виплати податків і зборів, отримала на руки 80,5 тис. грн.

Валерія Коломієць стала заступником міністра юстиції України 11 вересня 2019 року. До того займалась адвокатською діяльністю, була помічником адвоката у Адвокатському об’єднанні «Вінницька обласна колегія адвокатів». За січень її доходи становлять всього неповних 25 тисячі гривень. Премії Коломієць цього місяця не отримала.

Екскерівник управління архітектури та урбаністики Львівської міськради Юліан Чаплінський, якого призначили заступником міністра розвитку громад та територій із питань євроінтеграції у вересні 2019 року, за січень, разом з надбавками і преміями, заробив майже 53 тисячі гривень.

Любомира Мандзій була призначена 11 вересня 2019 року на посаду заступника міністра освіти і науки України. У липні 2019 року перемогла у конкурсі на посаду начальника управління Державної служби якості освіти у Львівській області.

Протягом 2016-2019 рр. — директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. За січень вона заробила трохи більше 42 тисячі гривень. З них 14 тисяч гривень премії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: