Які свята відзначають 11 лютого (іменини, народні прикмети)

інтернет2

Церква ж цього дня вшановує преподобного Лаврентія, відлюдника Печерського. Прославився цей святий даром зцілень. Лаврентію молилися люди, котрі мали проблеми з очима.

Церква цього дня вшановує преподобного Лаврентія, відлюдника Печерського. Прославився цей святий даром зцілень. Лаврентію молилися люди, котрі мали проблеми з очима.

А взагалі, «На Лаврентія то січнем потягне, то березнем повіє»; «І теплом приласкає, і морозом віддубасить». Це дуже влучно характеризувало погоду мінливого лютого. Її підмічали по димові з печі – якщо він лине прямісінько у небо – на мороз; коромислом – на відлигу. Дослухалися до звуків – шумить зимовий ліс – чекай відлиги. Спостерігали за худобою: свійські свині згрібають барліг і ховаються в нього – перед великим морозом.

Іменинники Лаврентій, Гнат, Роман.

18 місячний день. Місяць перебуватиме у Діві, а о 17:44 перейде до Терезів, тож настрій змінюватиметься. Варто сконцентруватися на поточних справах, а ті, що потребують азарту і заповзяття, ліпше відкласти. Успішним буде той, хто гармонійно поєднає інтуїцію з практичністю, фантазії з конкретикою. Сачкувати й халтурити не варто.

Ідеальний день для очищення організму, спокійної та вдумливої роботи. Не час для вирішення складних фінансових питань. А ось випадкове знайомство може виявитися напрочуд перспективним!

Сьогодні також світове співтовариство відзначає Всесвітній день безпечного Інтернету та Міжнародний день жінок та дівчат у науці.

Всесвітній день безпечного Інтернету проводиться з 2004 року в країнах Європейського союзу під патронатом Європейської комісії з інформаційного суспільства і ЗМІ у другий вівторок лютого.

Мета Дня – пропаганда більш безпечного і більш відповідального використання онлайн-технологій і мобільних технологій, передусім, серед дітей і молоді. Головним координатором Дня безпечного Інтернету в світі є некомерційна організація Insafe (European Safer Internet Network), яка складається з національних центрів, створених за участю Єврокомісії.

В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року. Цього дня (й протягом тижня) проводяться різноманітні конференції, круглі столи, «прямі лінії» за участю експертів, спрямовані на популяризацію механізмів безпечної роботи в мережі, обговорюються питання інтернет-етики, загроз протизаконного контенту, а також ведуться дискусії та діалоги з пошуку компромісу між ефективністю та безпечністю використання Інтернету з урахуванням української специфіки.

Гасло Всесвітнього дня безпечного Інтернету 2020 року – «Разом для найкращого Інтернету». Варто зауважити, що цей День давно вийшов за межі європейського континенту, і на сьогодні його відзначають у понад 150 країнах світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: