Львівський художник «малює» картини скотчем (фото)

IMG_5829

Проєкт, в якому Олег Давиденко створює картини за допомогою нестандартного матеріалу, носить назву «СКОТЧ». Відкриття виставки відбулося 12 лютого.

«Олег не зупиняється в своїй творчості, у нього немає комплексів», – зазначила Олеся Домарадзька, засновниця галереї «Зелена канапа», де і проходив захід.

Їхня співпраця з митцем почалася з виставки «Консерви», і саме Олесю Олег називає своєю музою. Вона надихнула його на створення цих робіт, незважаючи на доволі обмежений час – всього півтора місяця.

Читайте також: Львівський художник «законсервував» реальність (фото)

Художник позиціонує себе як експериментатор та називає своє мистецтво концептуальним. На виставці представлені такі експонати: «Гра з вогнем», «Експерименти з димом», «Порізи», «Контрацептив у сірому» та серія «Еротичний супрематизм». Зі слів митця, ідея останньої виникла з асоціацій між скотчем та зв’язуванням. Олег почав працювати з цим матеріалом у 2009 році, бо вважав привабливими його кольори, текстури та універсальність.

«Скотч цікавив мене дедалі більше, оскільки він має невимірні можливості: він прозорий і липучий... Ми використовуємо його в повсякденному житті, але не звертаємо на нього уваги, а він красивий, кольоровий, прозорий!» – каже митець.

Також він зазначає, що кожна робота може мати декілька сенсів, та викликати багато різних асоціацій.

«Хотілося, щоб ви сприймали цю виставку з посмішкою, з жартом. Але в кожному жарті є своя правда і сила», – зазначив Олег Давиденко.

Відвідувачі галереї відзначають легкість та іронію в «СКОТЧі».

Переглянути виставку можна до 8 березня в галереї «Зелена канапа».

Діана ШРАМЧЕНКО

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: