Поліцейському, якого підозрюють у підпалі авто львівської журналістки, написали подяку

авто текрещук

Другому фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 424 400 гривень. 

Другому фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 424 400 гривень.

Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Львівської області.

Прокурори у співпраці з СБУ встановили замовника та пособника підпалу авто львівської журналістки «Радіо Свобода». Як повідомлялось, причетний поліцейський.

Суддя Галицького районного суду міста Львова В.В.Стрельбицький задоволив клопотання прокуратура Львівської області та надав дозвіл на затримання фігуранта, який перебуває у розшуку, та доставлення його до суду для обрання запобіжного заходу.

Прокурорка Львівської області Ірина Діденко підписала повідомлення про підозри замовнику та пособнику/підбурювачу підпалу автомобіля марки «Mitsubishi Colt» львівської кореспондентки «Радіо Свобода» Галини Терещук.

Правоохоронці підозрюють 48-річного раніше судимого львів’янина, відомого у кримінальному світі за контрабандні схеми та розкрадання пального з Львівської залізниці.

Наступною ланкою вчинення злочину, ймовірно, став 43-річний майор Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області, який у змові із ініціатором, підшукував виконавця, підбурював його до вчинення злочину та передавав кошти за виконану «роботу». Йому заочно повідомлено про підозру та оголошено в розшук.

Обом фігурантам попередньо інкриміновано ч.2 ст.347-1 КК України – умисне знищення або пошкодження майна журналіста.

Наразі до суду скеровано клопотання про обрання ймовірному замовнику міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Працівнику поліції – клопотання про надання дозволу на затримання і доставлення до суду з метою розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За вчинене правопорушникам загрожує від 6 до 15 років позбавлення волі.

Львівська журналістка Віка Балицька зауважила, що поліцейському, якого підозрюють в організації підпалу автомобіля Галини Терещук і який сьогодні перебуває у розшуку, кілька днів тому писали подяку.

«Оперу Михайлу Чердаку, якого оголошено в розшук як підозрюваного в організації підпалу автомобіля Галина Терещук за три дні до злочину подяку написали. За дрібничку... паспорт знайшов... Тобто не зрозуміло чи найшов, написано «надав необхідну допомогу». Ну, і «за людські якості» дякує жінка.

Так от, опер Чердак, чисто по-людськи, 8 лютого втік у Польщу. А міг би і в Білорусь. Там вдячна йому людина могла б його нормально сховати», – написала Балицька на сторінці у соцмережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: