Поліція оприлюднила нові результати експертизи у справі Шеремета

dugar2-696x465

Однак чому в дівчини на відео немає тату, як в Яни, правоохоронці не пояснили.

Національна поліція України оприлюднила результати комплексної судової психологічної та портретної експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, проведеної над зйомками з камер спостереження. Результати експертизи показують, що на відео дійсно зображена Яна Дугар, йдеться на сайті Нацполіції.

«Під час проведення експертизи використовувався, зокрема, метод візуального зіставлення ознак зовнішності, в ході якого встановлено збіг наступних загальних та окремих ознак: форма та ступінь нахилу лоба, форма перенісся, форма верхньої губи, форма контуру вільного краю правої (видимої) частини червоної кайми верхньої губ, форма підборіддя, довжина носа», - пояснюється на сайті. Зазначено, що висновки експертизи від 21 листопада 2019 року.

Таким чином поліція заперечує заяви захисників підозрюваних, що начебто на відео зовсім інша жінка. Крім того правоохоронці звинуватили захисників і саму Дугарь у неправдивих свідченнях і маніпуляціях. Зокрема зазначається, що сторона підозрюваної викривила інформацію про дати зйомки відео, про те, що нібито Яна не могла у зазначені дати перебувати у Києві, оскільки не мала відпустки. А крім того виявили у Дугар в соцмережі фото, зроблену у Києві у 2012 році, хоча сама вона заявляла, що до 2017 року у столиці не бувала.

«Сторона захисту і сама підозрювана неодноразово вказували, що Яна Дугарь не могла здійснювати розвідку в Києві 15 та 18 липня 2016 року, бо в цей час у відпустці вона не була, а відтак ніяк не могла покинути місце проходження служби. Однак лише за період чотирьох місяців документування у 2019 році встановлено 22 доби самовільного залишення місця проходження служби. При цьому за цей час Яна Дугар виїжджала до Києва, Львова, Кіровоградської та Миколаївської областей», - йдеться у заяві правоохоронців.

Також поліція вбачає маніпуляції щодо нібито проходження Дугар поліграфу, оскільки не мають інформації щодо того, хто призначив і провів процедуру, а крім того не було поставлено запитань, які безпосередньо цікавлять слідство.

«Дивно виглядає ситуація: підозрювана відмовляється співпрацювати з офіційним слідством, а відтак затягує процес розслідування. Але водночас погоджується на проведення сумнівних досліджень, ініційованих стороною захисту, результати яких не є доказами у кримінальному провадженні», - резюмують правоохоронці.

Як повідомлялося раніше, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля. 12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугар. Також у справі фігурує подружжя добровольців Інни ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні. Антоненка слідство вважає організатором вбивства. Кузьменко, на думку слідства, закладала вибухівку під автомобіль журналіста. Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину. Антоненку та Кузьменко суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а Дугар - спочатку цілодобовий домашній арешт, а згодом змінив на нічний.

Слід зазначити, що раніше адвокати військової медсестри Яни Дугаров повідомили, що докази слідства, які свідчать проти неї, сфальсифіковані, її незаконно утримують під вартою. Зокрема, вони вказали, що у людини на відео, якого слідство «сплутало» з Дугар, немає тату як у підозрюваної, а також, що Дугар перебувала за кордоном в день вбивства журналіста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: