У Львові відновлять історичний фруктовий сад та озеленять центр міста

01_1581515210_3240x1982_1_0

Львів долучиться до ініціативи з озеленення, під час якої у різних куточках України буде висаджено мільйон дерев.

У середу, 12 лютого, у Львівській міській раді меморандум про зобов’язання активної участі у ній підписали заступник голови облдержадміністрації Юрій Холод, міський голова Львова Андрій Садовий, головний лісівник Львівщини Анатолій Дейнека, а також представники організаторів - всеукраїнського проєкту «Озеленення України», передає ІА Дивись.Info.

Загальноукраїнський проєкт зокрема передбачає:

  • 20 або 27 березня (залежно від погодних умов) впродовж 24-ох годин висадити 1 млн дерев по всій Україні;
  • сприяти протягом року у висаджені алей, парків та лісів;
  • провести загальнодержавну інформаційну компанію;
  • організовувати освітні воркшопи в навчальних закладах;
  • започаткувати міжнародний флешмоб «Озеленення України. Озеленення планети!».

Сьогодні був підписаний меморандум про співпрацю між містом, областю та представниками приватного сектору.

У межах акції планують відновити втрачений у парку «700-річчя Львова» фруктовий сад, а також озеленити центр міста Львова.

«У рамках проєкту у Львівській області буде висаджено чи не найбільше дерев, адже саме тут є правильна співпраця з регіоном. Тут дійсно є і бізнес, який підтримує, і громадськість, яка зацікавлена. Ніхто не сперечається, а навпаки — кооперуються, стаючи прикладом для всіх областей та міст. Незважаючи на політичну приналежність, вік та статус, ви зможете об’єднуватись та робити гідні справи. Основна ідея проєкту полягає у консолідації українців всього світу довкола теми глобальних екологічних викликів. Так із малесенького ми зможемо показати світу, як ми здатні об’єднуватись задля вирішення глобальних викликів, а також показати правильну історію відновлення екосистеми нашої країни Ми закликаємо кожного українця висадити своє іменне або персональне дерево, тим самим підтримавши ініціативу та озеленити планету», — розповіла організаторка акції Анна Крисюк.

Зокрема, як зазначають в управлінні екології та природних ресурсів, висадка дерев у Львові відбуватиметься на трьох локаціях.

«Наша мета - зробити щось таке, що буде існувати ще через 100 років. Ми будемо працювати у трьох локаціях: центр міста, фруктовий сад у парку "700-річчя Львова", а також біля трамвайної колії на Сихові. Львів’яни помітили, що восени та навесні дуже багато старих дерев були зрізані, адже вони дожили свого віку. Ми обіцяли, що ми їх будемо замінювати, і в рамках цієї акції ми, в першу чергу, замінимо ті дерева. Щодо трамвайної лінії на Сихові, то минулого року ми почали садити дерева, однак тепер ми зможемо завершити почате по обидва боки колії. А також у нас є фруктовий сад, який перебуває наразі у дуже занедбаному стані у парку "700-річчя Львова", зараз там залишилось буквально кілька столітніх яблунь, але по старих картах ми бачимо, що там раніше були фруктові сади і ми плануємо їх відновити», — розповіла начальниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

На Львівщині ініціативу втілюватиме ГО «Добро.дій», у планах якої висадити 250 тисяч дерев.

«ГО "Добро.Дій" висаджує дерева протягом 8 років. Загалом ми висадили близько 500 тис. дерев. А у 2019 році ми встановили рекорд України, висадивши понад 77 тис. дерев за 8 робочих годин. Цього року ми, розуміючи важливість висаджування дерев у контексті зміни кліматичних умов на планеті, вирішили приєднатись до глобальної ініціативи з озеленення України та висадити на Львівщині 250 тис. дерев за 24 години. Просимо усіх охочих та небайдужих долучатись до цієї великої справи», - розповів співорганізатор акції «Озеленення України» у Львівській області, голова ГО «Добро.Дій» Ігор Дулин.

Висадка дерев не обмежиться лише одним днем — проєкт планують реалізовувати протягом року. Упродовж цього часу передбачається проведення освітніх майстер-класів, конкурсів, спортивних забігів, а також видання підсумкової книги, у якій будуть показані всі області та регіони України, які висаджували дерева.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: