У мерії Львова розглянули інвестпроєкт будівництва підземного паркінгу на площі Петрушевича

unnamed (4)

Інвестиційний проєкт «Реконструкція площі Є.Петрушевича з будівництвом багаторівневого майданчика для паркуванння» є непростим в економічному плані, проте необхідний місту.

На комісії конкурентноспроможності, сталого розвитку і підприємництва депутати розглянули проєкт ухвали «Про затвердження інвестиційного проєкту «Реконструкція площі Є.Петрушевича з будівництвом багаторівневого майданчика для паркуванння», передає інформаційний портал депутатів ЛМР.

Керівник управління інвестицій і проектів Львівської міської ради Роман Старецький у коментарі зазначив, що для затвердження інвестиційного проєкту відбулась низка дій: детальний план території, відведення двох земельних ділянок, проведення всіх попередніх досліджень, які дають повну картину інвестору.

«Зараз, у разі позитивного голосування на пленарному засіданні, у нас буде відкритий шлях до оголошення інвестиційного конкурсу. Ми зазначаємо певні умови: не менше двох рівнів паркінгу, не менше 300 паркомісць. Також ми ставимо умову про те, що є два компоненти: будівництво самого паркнігу і реконструкція площі над ним. Це може бути одним з пілотних проєктів в місті, який покаже переваги підземного паркінгу, адже він розвантажить вулиці та забере на себе частину потоку авто».

Член комісії конкурентноспроможності, сталого розвитку і підприємництва Максим Коляда вважає, що інвестиційний проєкт «Реконструкція площі Є.Петрушевича з будівництвом багаторівневого майданчика для паркуванння» є непростим в економічному плані, проте необхідний місту.

«Створення підземних паркінгів – це проєкти, актуальність яких не підлягає сумніву. За їх допомогою ми зможемо розвантажити центр міста, мешканці матимуть змогу паркуватись швидко, зручно, безпечно, не створюючи при цьому проблеми для інших. На сьогоднішній день, однією з точок напруги є конфлікт між власниками авто і пішоходам. Одні хочуть запаркуватись, інші – вільно проходити.  Хотілося б, щоб таких проектів ставало якомога більше. Цей проєкт є непростим в економічному плані, тому що повернення інвестицій буде нешвидким. Проте воно можливе при якісній співпраці інвестора, міських служб і готовності водіїв паркуватись та сплачувати кошти. Тобто, якщо відповідальна влада, інвестор і водії, при такій співпраці, синергії ми можемо зробити наше місто кращим, комфортнішим для всіх його мешканців».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: