Уряд схвалив надання статусу УБД добровольцям

2020-02-12 15.41.30 24tv.ua c6351e65e7b6

Кабінет Міністрів України визначив чіткий механізм надання добровольцям статусу учасника бойових дій. Мовиться про членів добровольчих формувань, які брали безпосередню участь у захисті України на Донбасі.

Раніше добровольці подекуди навіть у судах були змушені доводити, що захищали країну на Сході, зазначив у своєму телеграмі Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Чому цей статус важливий? Це відновлення соціальної справедливості. Добровольці матимуть пільги та соціальні гарантії як учасники бойових дій», – пояснив прем'єр.

За його словами, добровольці також зможуть отримати державну соціальну підтримку та допомогу щодо соціальної та професійної адаптації після повернення з військової служби.

Раніше статус учасника бойових дій могли отримати лише ті, хто брав участь у Другій світовій війні та інших війнах Радянського Союзу, члени підпілля ОУН-УПА, а також усі хто брали участь у бойових діях у складі військових підрозділах України.

Закон про ветеранів бойових дій визначає низку пільг для таких категорій громадян, які включають пенсійне забезпечення, лікування, користування громадським транспортом тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: