Архів управління СБУ у Львівській області відкрили для відвідувачів після ремонту

архів сбу

З прийняттям Закону «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» громадяни України отримали можливість ознайомитися з раніше засекреченими матеріалами.

Архів Управління Служби безпеки України у Львівській області одне з таких місць.

Кожен охочий тут зможе розшукати інформацію про цікаві події історії, своїх рідних, які були піддані репресіям, та про долю історичних постатей, - повідомляють в управлінні Служби безпеки України у Львівській області.

Після проведених капітальних ремонтних робіт в архівному підрозділі Львівщини його знову відкрили для відвідувачів. Архів оснащений електронним сканером для оцифрування інформації. Особливістю пристрою є те, що він безконтактний, а отже не шкодить архівним документам. Як зазначила керівник архіву Вікторія Бурмас: «Це розширить можливості для науковців, дослідників і пересічених громадян з оцифрування та збереження інформації». Також у підрозділі відкрито відреставрований читальний зал, послугами якого можуть скористатись усі охочі науковці, історики, громадські діячі та пересічні громадяни.

Для СБУ це ще один крок у забезпеченні громадянам отримання архівної інформації відповідно до Закону України.

«Ми повинні знати і пам'ятати історію нашої держави, у тому числі й її трагічні періоди, аби у майбутньому не повторити непоправних помилок» ‒ зазначив керівник Управління Юрій Гончаров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: