Львівські патрульні перевіряли водіїв на ввічливість: що дізналися

86729994_2257597701208656_1637911105751744512_o

Сьогодні, 13 лютого,стартували профілактичні заходи «Увага! Спецсигнали!», що триватимуть упродовж двох тижнів за участі патрульної поліції Львова, ДСНС і медиків.

Про це сьогодні під час пресбрифінгу повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Таким чином представники спецслужб прагнуть нагадати водіям про важливість поступатися дорогою транспортним засобам особливого призначення.

«Існують непоодинокі випадки, коли водії ігнорують маячки і звукові сирени та свідомо не пропускають оперативні автомобілі, які поспішають на виклик. Але не треба забувати, що спецтранспорт спішить на виклик, бо хтось потребує негайної допомоги, а втрачений час може коштувати комусь життя», — наголосив Олексій Білошицький.

Нерідко ситуації, коли водії не надають перевагу спецтранспорту, який спішить на виклик, завершуються ДТП. Інколи навіть з фатальними наслідками.

Сьогодні спільні екіпажі патрульної поліції, швидкої та ДСНС вже виїхали на перші відпрацювання. У Львові патрульні спільно з медиками перевіряли, як водії пропускають авто зі спецсигналами.

Вони їхали за спеціально обраними маршрутами, саме тими дорогами, якими найчастіше їздять карети швидкої. Більшість водіїв поступалася дорогою, проте були й такі, що їх ігнорували, продовжуючи рух без змін.

Патрульні поліцейські зупиняли ці транспортні засоби. На чотирьох водіїв винесли постанови за ч.3 ст.122 (водії, які не надавали дорогу та не забезпечували безперешкодний проїзд спецтранспорту) КУпАП, а двоє водіїв відбулися профілактичними бесідами.

Нагадуємо, що за цей вид правопорушення передбачена адміністративна відповідальність – штраф у сумі 510 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: