Проти ексзаступника військового прокурора відкрили справу

395984

Офіс генпрокурора розпочав провадження щодо можливого отримання неправомірної вигоди колишнім першим заступником Головного військового прокурора.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає «РБК-Україна».

Згідно з повідомленням Офісу генерального прокурора, інформацію про вчинення можливого злочину прокуратура дізналася в ЗМІ. Ймовірно, йдеться про розслідування журналістів програми «Наші гроші. Львів».

«13 лютого 2020 року, на підставі повідомлення у засобах масової інформації, Офісом генерального прокурора розпочато провадження щодо можливого вчинення колишнім першим заступником Головного військового прокурора злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди у особливо великому розмірі за непритягнення осіб до кримінальної відповідальності», - йдеться у повідомленні.

У розслідуванні журналістів йшлося про те, що колишній перший заступник військового прокурора Володимир Жербицький, який розслідував причетність нардепа Юрія Бойка до оборудок Сергія Курченка зі скрапленим газом, став співвласником ТОВ «Трускавецькі лікувальні води», що належало людям з оточення нардепа.

За Президента Віктора Ющенка Жербицький розслідував справу про хабар голові Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича. За його упіймання Жербицький отримав персональну нагороду

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: