Сербія планує покинути Боснію і Герцеговину

222891203_650x410_1_650x410

Республіка Сербска припинила участь у роботі органів центральної влади.

Член президії Боснії і Герцеговини Мілорад Додік заявив, що Республіка Сербська планує покинути вийти зі складу Біг. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на телеканал РТРС.

За словами лідера Республіки Сербської, виходу країни зі складу БІГ перешкоджають боснійці.

«Я вважаю, що БіГ знаходиться у безвихідному становищі. Ми це (вийдемо зі складу БіГ - ред.) зробимо, і нас не зупинять ні США, ні хтось інший, тому що ми вважаємо, що Дейтонська угода була», - повідомив Додік.

Він зазначив, що з 12 лютого Республіка Сербська не бере участь в роботі установ центральної влади БіГ, так як Конституційний суд перевищує свої повноваження за присутності іноземних громадян у своїй структурі.

«БіГ - це погане місце свободи для сербів. Якщо іноземці не згодні залишити Конституційний суд і дати йому працювати, як і у всіх інших країнах, то Боснії і Герцеговини не буде існувати. Майте це на увазі», - сказав Додік.

Відзначимо, Боснія і Герцеговина має колективний вищий орган виконавчої влади - президія. Він складається з трьох представників - від босняків, сербів і хорватів.

Нагадаємо, раніше Додік заявив, що Крим належить Російської Федерації. Після чого Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з висловлюваннями члена президії Боснії і Герцеговини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: