У Львові презентувати унікальну енциклопедію про футбол

86696017_198889254596330_2464640753444323328_n

Вчора, 12 лютого, у Львові презентували енциклопедичне футбольне видання - «Львівський футбол: люди, факти. 1939-1991».

Автори – дослідники історії українського футболу Василь Каспаревич, Олександр Паук і Тарас Пуньків. На 464 сторінках видання подано біографічні довідки про людей, які упродовж 1939-1991 років збирали на трибунах стадіонів тисячі прихильників шкіряного м’яча. Автори намагалися (на портретах – 566) зберегти молодість людям, що творили красу львівського футболу. Додатково в книзі вміщено 408 автографів.

Тарас Пуньків зазначив, що робота авторського колективу тривала цілих 11 років. Василь Каспаревич, своєю чергою, додав, що це була складна робота, зокрема з фотографіями, фігурантів яких не завжди було можливо ідентифікувати. Автори також наголосили на проблемах роботи з пресою минулого століття, котра дуже часто подавала неточну інформацію.

На презентацію завітали представники різних поколінь львівського футболу: від Юрія Сусли та Ростислава Поточняка - до Миколи Сича, Романа Лаби і Мирона Маркевича. Урочистий захід відвідали і найвидатніші дослідники львівського спорту - Богдан Люпа та Іван Яремко.

Футбольний експерт Мирон Маркевич розповів про свої враження від ознайомлення з виданням: «Перечитавши книжку, я уявив, скільки праці було вкладено. Згадав і прізвища, котрі вже забув, але котрі творили історію нашого футболу.
Вітаю авторів з такою цікавою роботою. Це велика праця, вона потрібна для майбутніх поколінь. Нове покоління може відкрити цю книжку і дізнатись про тих, кого вони не бачили на футбольному полі, дізнатись про історію львівського футболу»

Роботу з дослідженням львівського футболу згортати не планують. Автори зазначили, що у процесі роботи надихнулись на пожальше вивчення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: