У Львові в бібліотеці Стефаника презентували виставку архівних документів

бібліотека

У головному корпусі Львівської національної наукової бібліотеки України імені Василя Стефаника відбулося відкриття виставки книг, періодики та архівних документів.

Виставка «Львів. 1939… Тоталітаризм в дії» зібрала науковців, архівістів, істориків, представників влади, - повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

У 2020 році минає 80-та річниця з часу знищення радянською владою національних установ і організацій Галичини, зокрема Наукового Товариства імені Шевченка, Народного Дому, Студіону, Оссолінеуму та інших.

З метою відновлення історичної пам’яті у ЛННБ України ім.В.Стефаника підготовлено виставку архівних документів, періодичних видань та книг під назвою «Львів. 1939 рік… Тоталітаризм в дії», що складається з розділів: «Архівні документи: переміщені фонди» та «Спецфонд. Ув’язнена книга».

Довідка

Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника перебуває у підпорядкуванні Національної академії наук України та входить до складу Відділення історії, філософії та права НАН України, секція суспільних і гуманітарних наук.

Основу фондів Бібліотеки склаладають збірки і колекції з націоналізованих радянською владою майже двох сотень бібліотек, які функціонували до 1939 р. на теренах Львова та західного регіону України, зокрема  Наукового товариства ім. Шевченка, «Народного дому»,  Бібліотеки «Студіону»,  Товариства “Просвіта”, бібліотек монастирів, Національного інституту ім. Оссолінських, інших  національних товариств, приватних збірок відомих наукових, громадських, політичних, культурних діячів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: