Які свята відзначають 13 лютого (іменини, народні прикмети)

unnamed (5)

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 13 лютого в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 13 лютого в Україні і світі.

Свята та події 13 лютого

Щорічно 13 лютого радіолюбителі та працівники радіокомпаній зі всього світу відзначають своє професійне свято — Всесвітній день радіо (World Radio Day).

Ініціатором заснування події була Іспанія, а 3 листопада 2011 року свято було остаточно затверджене міжнародною організацією ЮНЕСКО.

Хоча почали відзначати цей професійний день відносно недавно, приурочений він до події, що відбулася в далекому 1946 році. Тоді, зі штаб-квартири Організації Об‘єднаних Націй вперше почало мовлення «Радіо ООН».

Якщо і далі вдаватися в історію, то перший радіоприймач був запатентований сербським винахідником Ніколою Теслою в 1893 році, а перший сеанс радіозв’язку здійснив Олександр Попов 7 травня 1895 року. В 20-му сторіччі, до появи телебачення та інтернету, радіо було головний інструментом розповсюдження інформації. В Україні перша цивільна радіолінія була прокладена в 1902 році і з’єднувала Херсон та Голу Пристань.

В 21-му віці, незважаючи на потужний розвиток інформаційних технологій, радіо продовжує залишатися одним з найпопулярніших форм зв’язку для самої більшої аудиторії в світі. Так, згідно доповіді Міжнародного союзу електрозв’язку, сьогодні близько 80% домівок у світі володіють хоча б одним радіоприймачем.

По задуму засновників, свято повинно служити спільній справі об‘єднання всіх, хто має відношення до радіо. Головною темою Всесвітнього дня радіо в 2015 році була «Інновації та молодь на радіо».

Іменини 13 лютого

Цього дня іменини святкують: Віктор, Микита, Богдан, Кир, Іван, Афанасія, Феоктиста, Ілля, Клавдій, Кирей, Пахом та Вікторія.

Народні прикмети 13 лютого

Якщо на сонці видно кола, то чекайте урожайного року. Ясна ніч – до сонячної погоди наступного дня. Якщо горобці утеплюють гнізда, то незабаром похолодає. Круки голосно кричать – буде сніжна буря або заметіль. Дерева вкриті інеєм – буде ясна ніч.

Гороскоп 13 лютого

Овен

Що ж, доля приготувала Овнам в четвер ще один урок. Втім, він буде мати швидше позитивне забарвлення. Тому спокійно приступайте до справ, сьогодні для вас головне – зберігати розум ясним, а серце відкритим.

Телець

Тельцям сьогодні потрібно як слід взятися за свій професійний і інтелектуальний розвиток. Якщо немає сил, візьміться хоча б за науково-популярну книгу або цікавий документальний фільм. І киньте, нарешті, свої шкідливі звички!

Близнюки

Близнюки сьогодні будуть черпати натхнення з навчання та роботи. Засвоєння нового перестане здаватися нестерпним в той момент, коли ви візьметеся за справу і перестанете відволікатися на другорядні справи. Попрацюйте гарненько і відкиньте лінь в сторону!

Рак

Екстрасенси радять вам зайнятися чимось корисним! Візьміться за свої справи, особливо за ті, які ви відкладали вже давно. Ось побачите, як тільки ви по-справжньому візьметеся за виконання завдань – все піде як по маслу. А взагалі, допоможіть сьогодні всім, хто цього потребує. Можливо, близьким чи колегам потрібна ваша допомога!

Лев

Для Левів цей день може виявитися досить несприятливим. Ймовірно, що будуть виникати несподівані проблеми, для вирішення яких потрібно проявити максимальну розважливість і стриманість. Останнім часом ви – дуже неврівноважені, заспокойтеся і насолоджуйтеся моментом!

Діва

У Дів настала чудова пора для амурних знайомств – шанувальники і шанувальниці просто-таки будуть ходити за вами слідом. І це – напередодні найромантичнішого дня в році! Ті, хто давно засидівся на самоті, можуть спробувати з цього користати. Є шанси на успіх!

Терези

Сьогодні у Терезів все вийде! Ви дуже багато працюєте. Дайте собі трохи відпочинку: сходіть з друзями на прогулянку, влаштуйте вечір в колі родини, приділіть час собі.

Скорпіон

Скорпіонам сьогодні добре будуть даватися нудні завдання, на кшталт прибирання, прання, дрібного ремонту. А ось в магазини відправлятися не варто – можете накупити зайвого і завдати шкоди своєму бюджету.

Стрілець

Якщо не відволікатися на проблеми, які і так рано чи пізно пройдуть, маєте шанси провести чудовий день. Сьогодні Стрільцям буде властиво сповна відчувати радість буття і внутрішньої свободи.

Козеріг

Козерогам варто взятися за складання плану на найближчі дні, а то й місяці. Розберіться зі своїми фінансами, бажаннями, завданнями. Поставте собі нові цілі!

Водолій

Зірки обіцяють вам гарний настрій протягом усього дня! Ваші відносини з близькими і друзями стануть більш розслабленими і теплими. Це сприятливий час, щоб поговорити про приємні речі. Ймовірно, вас сьогодні чекають маленькі, але приємні сюрпризи.

Риби

З Рибами сьогодні злий жарт може зіграти їхня щирість, особливо з тими, хто любить відверто розповідати про свої почуття і занадто відкриватися іншим. Не турбуйтеся, якщо хтось скористається вашими достоїнствами, і візьміть ситуацію собі на озброєння. Менше розповідайте таємниць недоброзичливцям!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: