Народження майбутнього – Львівське Опілля

86308393_415646662576124_7335045083407843328_n

Сьогодні, 14 лютого 2020 року, на Львівщині з’явився новий туристичний кластер «Львівське Опілля».

Доленосне рішення про створення нового туристичного кластеру підписали четверо голів об’єднаних територіальних громад, які знаходяться на географічних теренах Львівського Опілля: голова Бібрської ОТГ Роман Гринус, голова Давидівської ОТГ Володимир Керницький, голова Розвадівської ОТГ Роман Сидор, голова Тростянецької ОТГ Олександра Леницька із громадською організацією «Львівське Опілля» в особі керівниці Світлани Блінової.

Підписанти Меморандуму зобов’язалися будувати свої взаємовідносини на принципах рівноправності, прозорості та взаємної відповідальності за результати співпраці.

Спільна та узгоджена співпраця сторін у тому числі передбачає координацію їхньої діяльності та акумулювання ними на визначений період матеріальних та нематеріальних ресурсів з метою спільного здійснення відповідних заходів.

Ініціатори проєкту співзасновники ГО «Львівське Опілля» Остап Процик, Світлана Блінова та Остап Лунь розповідають: мета  проєкту – зробити так, аби Львівське Опілля стало популярним місцем для активного та екологічного відпочинку для львів’ян і туристів, які приїжджають на Західну Україну.

«Тут є все для цього – цікавий рельєф, ліси, смачні локальні продукти, добра екологія, історичні пам´ятки. З центру Львова — півгодини і ти серед чудової природи. Туристична інфраструктура в цьому регіоні лише починає розвиватись, а така співпраця дасть цьому новий поштовх», – розповідають співзасновники ГО «Львівське Опілля» Остап Процик, Світлана Блінова та Остап Лунь.

Вже у найближчий час органи місцевого самоврядування спільними зусиллями візьмуться за розробку Стратегії розвитку туристичного кластеру, реалізацію спільних проєктів у рамках Стратегії, пошук додаткового фінансування та виділення власного співфінансування проєктів.

Буде розроблено комплекс заходів зі збереження історично-географічної території «Львівське Опілля», природного різноманіття, екологічної безпеки та збереження відповідних екосистем.

Завдяки власним можливостям та додатково залученим ресурсам на території буде створюватися відповідна інфраструктура, туристичні піші-, вело- і кінні маршрути, які б сприяли розвитку малого і середнього бізнесу в сфері туризму та промоційні матеріали.

До того ж, у процесі реалізації побудови кластеру можуть появлятися інші додаткові заходи, які сприятимуть розвитку окремих ініціатив.

Впродовж двох тижнів з моменту підписання Меморандуму делегати з кожної ОТГ створять робочу групу в кількості щонайменше одного представника від кожної сторони, яка до 1 березня напрацює план дій на поточний 2020 рік. Цей план буде розглядатися на сесіях місцевих рад або засіданнях виконавчого комітету усіх ОТГ.

«Розвиток громади – це не лише дороги і вуличне освітлення, а й культура, туризм і реалізований потенціал територій», – стверджує голова Бібрської ОТГ Роман Гринус.

За історичними джерелами, територія Опілля охоплює частину Львівської та Івано-Франківської областей, населені пункти: Миколаїв, Новий Розділ, Ходорів, Журавно, Бурштин, Поморяни і до Рогатина, Бережан і Конюхів.

Туристичний кластер «Львівське Опілля» буде охоплювати територію у межах Бібрської, Давидівської, Розвадівської і Тростянецької об’єднаних територіальних громад.

Колектив Львівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» долучився до розробки документа Меморандуму та заходів у рамках ініціативи.

«Ми раді з того, що стали своєрідною комунікаційною платформою, яка об'єднала ГО і ОТГ задля розробки прогресивних проектів. Віримо, що сьогодні ми дали старт того, що у майбутньому принесе розвиток усім громадам», – зазначила керівниця офісу Галина Гречин.

Дарія ЗУБРИЦЬКА,

експертка із висвітлення і комунікації Львівського регіонального офісу Програми U-LEAD

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: