Рудне хоче увійти до Львівської ОТГ

82193980_2865468480178281_2158932403018530816_n-696x464-696x464

Селище Рудне, яке перебуває в адміністративному підпорядкуванні міста Львова, підтвердило готовність увійти до майбутньої Львівської ОТГ.

У четвер, 13 лютого, відповідне рішення одноголосно прийняв виконком Рудненської селищної ради.Про це повідомив Рудненський селищний голова Ігор Форманчук, передає Zaxid.net.

З його слів, рішенням виконавчого комітету погодили приєднання смт Рудне до Львівської ОТГ.

«Позиція моя, депутатського корпусу та мешканців селища Рудне була зрозуміла з 1963 року, оскільки з цього часу Рудне є у складі Залізничного району Львова. Під час круглого столу у Львівській міськраді 12 лютого міський голова ще раз чітко озвучив – Рудне, Винники, Брюховичі – це є великий Львів», – розповів Ігор Форманчук.

Читайте також: Брюховичі думають над створенням власної ОТГ

З його слів, рішення виконкому щодо входження селища до Львівської ОТГ не було обов’язковим, оскільки Рудне і так є у складі обласного центру. Цим рішенням хотіли підтвердити свою позицію на папері.

Форманчук також зазначив, що бачення Рудного, а також Львова і Брюхович щодо майбутньої ОТГ було задеклароване ще у 2016 році.

«Коли закидають, що ми нічого не робили з 2015 року у напрямку об’єднання, агломерації. У 2016 році я як голова Рудненської селищної ради, а також Брюховицький селищний голова та міський голова Львова підписали меморандум про співпрацю щодо створення агломерації. Ніхто не ставив собі жодних інших завдань про те, що ми від Львова відмежовані. Ми є місто Львів і крапка. У нас є співпраця зі Львовом і маю надію, що вона буде ще більшою», – підкреслив Форманчук.

Нагадаємо, до складу майбутньої Львівської ОТГ також вирішили увійти Зашківська сільська рада (села Зашків, Завадів та Зарудці) Жовківського району. Відповідне рішення прийняли місцеві депутати одноголосно на сесії у липні 2019 року. Також село Конопниця Пустомитівського району погодило приєднання до Львівської ОТГ. Таке рішення нещодавно ухвалив виконком Конопницької сільради.

Загалом Львівська мерія пропонує створити агломерацію з 20 сусідніми містами і селами. Нині в адміністративному підпорядкуванні Львівської міської ради перебувають такі громади: м. Винники, смт Брюховичі та смт Рудне. У 2020 році вся територія України має бути покрита об’єднаними територіальними громадами й будуть сформовані нові райони. При цьому розглядаються два варіанти утворення Львівської ОТГ — у малому та великому форматі.

12 грудня сесія ЛМР проголосувала за звернення до прем’єр-міністра, міністра розвитку громад та територій і голови облдержадміністрації щодо реалізації реформи децентралізації. Йдеться, зокрема, про важливість врахування інтересів міста Львова при формуванні нового адміністративно-територіального устрою держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: