У Мінцифрі показали, яким буде електронний паспорт

паспорт2

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров презентував можливі варіанти дизайну електронного паспорту громадянина України. Відповідні фото він опублікував у Facebook.

За його словами, можливість отримати у мобільний додаток цифровий документ матимуть змогу власники закордонного паспорта та ID-картки.

«За допомогою паспорта в смартфоні у нас з вами буде можливість пересуватися країною на потягах та літаках, ідентифікувати особистість у державних установах, отримувати посилки (і ще багато життєвих ситуацій)», - розповів Федоров.

Він пояснив, що як і на водійських посвідченнях, діятиме QR-код для перевірки дійсності документа.

«Всією командою разом з нашим другом та ментором з технологій, Олегом Гороховським, ми довго обговорювали дизайн паспорта. Що потрібно виносити на лицьову сторону, що сховати в розгорнуте відображення за натиском (там буде схована вся-вся інформація: строк дійсності, стать, громадянство та інше)», - розповів міністр.

«Нам здається, що найголовніші дані паспорта: фото, ПІБ, номер документа. Все інше можна сховати. Тому, на відміну від водійських посвідчень, ми збільшили фото (вбили ідею його збільшення за натиском)», - додав Федоров.

Він наголосив, що у міністерстві хочуть зробити дизайн паспорту якомога простішим. Автором презентованого дизайну є Володимир Смірнов.

Нагадаємо, 6 лютого Міністерство цифрової трансформації презентувало систему «Дія». Наразі через сервіс можна користуватися онлайн-посвідченням водія та програмою для молодих батьків.

У відомстві обіцяють, що у майбутньому у смартфоні також буде паспорт, пенсійне та військове посвідчення та багато іншого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: