У Росії омбудсмен назвала «ризикованими» дітьми, які слухають Nirvana

mão-chifada1

А ще - фарбують волосся.

Уповноважена з прав дитини у Саратовській області Росії Тетяна Загородняя розповіла, за якими критеріями у регіоні визначають підлітків з «групи ризику» — зокрема це діти, що слухають Nirvana, дивляться аніме та фарбують волосся.

Про це Загородняя заявила на зустрічі з депутатами Комуністичної партії РФ, передає «Громадське».

Частина доповіді омбудсмена присвячена «захисту дітей від інформації, яка завдає шкоду їхньому здоров’ю та розвитку». Так, за словами Загородньої, моніторинг соцмереж виявив, що серед підлітків переважають «депресивні, депресивно-близькосуїцидальні, депресивно-агресивні та близькокримінальні настрої різного спрямування».

Так, до «групи ризику» віднесли підлітків, які слухають Velial Squad, «Каспийский груз», цікавляться гуртом Nirvana та її лідером Куртом Кобейном. Інтерес до Nirvana та Кобейна омбудсмен назвала «ознакою депресивно-суїцидальних настроїв, вже значно виражених».

Захоплення аніме, «особливо кровавим і таким, що має гомосексуальний підтекст», може сприяти зростанню асоціальних схильностей, вважає Загородняя. Також до цього «за певних обставин» може призвести геймерство.

«Додатковим фактором ризику» є фарбування волосся у «нетрадиційні кольори» — блакитний, рожевий та фіолетовий.

Також омбудсмен зазначила, що дівчата з регіону часто підписуються на «маньяцькі пабліки» про історії вбивств. Вона вважає це «маркером серйозного психологічного неблагополуччя підлітка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: