Відшкодування грошей за сонячні батареї: як це працює на Львівщині

solnechnaya-batareya-dla-dachi

Також вішкодовують гроші за малі вітрові електричні станції, теплові насоси ґрунтового та повітряного типу, геліоколектори.

Про це повідомляє Львівська ОДА.

На Львівщині розпочала роботу комісія з питань відшкодування з обласного бюджету частини вартості обладнання, що використовує відновлювані джерела енергії, яке придбане і встановлене фізичними особами за власні кошти.

Станом на лютий 2020 року у Львівській області вже встановлено та експлуатується більше тисячі малих вітрових електричних станцій, систем теплопостачання та гарячого водопостачання приватних домогосподарств з використанням відновлюваних джерел енергії.

Відшкодування коштів з обласного бюджету здійснюється шляхом їх перерахування  на поточні рахунки фізичних осіб-учасників Програми, але не більше 10% вартості обладнання.

«Запрошуємо мешканців області,  які встановлюють у цьому році малі вітрові електричні станції, теплові насоси  ґрунтового та повітряного типу, геліоколектори та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них, долучатись до зазначеної Програми.

Одночасно нагадуємо мешканцям Львівщини, що у рамках Програми здійснюється також компенсація 10% тіла кредиту позичальникам, які отримали  кредити на встановлення приватних сонячних та малих вітрових електростанцій (але не більше 100 тис грн  та відповідно не більше 120 тис грн на одну особу)», - йдеться у повідомленні Львівської  ОДА.

Відшкодування коштів відбувається в рамках реалізації «Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2017 – 2020 роки». За роз'ясненнями  звертатись в управління енергозбереження департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації (електронна скринька: [email protected]).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: