Як відрізнити справжнє кохання: головні ознаки

9SdkXY3EG6k
фото з відкритих джерел

Нам часто здається, що найпопулярніші речі мають прозорий зміст і є явними, але ж ні. Як і щастя, кохання має напилення з думок суспільства, глянцю, маркетингу, тощо.

Сьогодні коханням спекулюють торгові центри, пишучи на вході «цьом», виробники цукерок, – про любов говорять на кожному куті й досить банально, пише ТРК «24».

Видів любові та кохання неймовірна кількість, і часто ми кохаємо тих, кого поважаємо, і часто той хтось не спить з нами в одному ліжку, не є частиною родини. Ми можемо закохуватися в людину, і хотіти просто бути частиною команди, можемо просто потребувати мати людину як річ на полиці, можемо любити і кохати людину через її успіх, можемо хотіти просто мати можливість бачити когось щоденно, або ж нам просто потрібно сховатися від власних проблем.

Всі хочуть бути коханими. Тим, кого кохають, здається, що вони піймали джекпот, а ті, які не мають кохання – лузери. Давайте сьогодні я спробую все перевернути.

Кохання до тебе – це величезна відповідальність. Коли тебе люблять, ти маєш бути кращим, принаймні я так вважаю. Кохання накладає величезну відповідальність і додає багато роботи, тому не спішіть і читайте далі.

Експертка з нейроменеджменту Наталія Кадя створила власний банальний рейтинг небанальних проявів любові.

1. Відвертість, вона ж свідомість
Основна складова любові. Неможливо бути відвертим і не свідомим. Неможливо бути не справжнім і любити по-справжньому. Бути відвертим важко, бо треба багато думати, щоб зрозуміти свою справжню точку зору. Багато з нас навіть не знають, любов це, закоханість, ситуація, зручність, звичка, чи ще щось.

2. Відсутність насильства
Я вважаю насильством все, що йде проти щирого бажання того, кого любиш. Навіть під соусом "тобі так буде краще", "ти обіцяв", "ми домовлялися". Всі ці форми означають, що вас/ви хочуть/хочете змусити щось робити під виглядом користі для вас/них самих, оскільки ті, хто вас любить, ніби знають краще. Але це точно не так. Любов – не про це. Виключаю питання про алко- та інші залежності - тут все інакше.

3. Відсутність знецінення
Головний і дуже щирий прояв любові. Якщо ти або тебе поважають за твій шлях, а не результат, якщо розуміють, як важко ти йшов до елементарних вершин, якщо радіють, що йшов ти не так важко, якщо не думають, що те, що ти робиш, робиться саме по собі - це любов. І це знову про те, шо ти можеш бути таким, як є.

4. Вдячність
Якщо ти хочеш дякувати людині за те, що відбувається з тобою, коли вона поруч – це любов. Якщо тобі просто добре, але вдячності немає - це симпатія, сексуальний потяг тощо. Воно гарне, але скоро піде.

5. Повага до кордонів
Обов'язковою рисою є розуміння того, що кожна людина має не тільки почуття, які некоректно не помічати, коли любиш, а й кордони, які треба поважати. Люблячи, ти не отримуєш дозвіл залазити людині в голову, труси, телефон тощо.

6. Довіра
Якщо немає повної довіри, всі попередні пункти падають як доміно. Якщо ти любиш людину, в тебе є розуміння, що вона найкраща в світі й не зробить тобі боляче. Це, звісно, накладає величезну відповідальність на іншого, але ціна довіри висока і варта того.

7. Бути будь-яким
Коли в тебе закохалися, ти можеш бути будь-яким. Чи можеш ти бути таким, коли це справжня любов до тебе? Так, якщо це не ранить того, кого любиш ти. Це головне.

8. Свобода
Любов створена не для того, щоб ми деградували – природа вигадала її заради розвитку людей. Так само природа подарувала нам можливість творити. Головна мета любові - підсилювати людину і надихати на надможливе. Якщо немає свободи, не буде і справжньої творчості. Але свобода в любові має поважати попередні пункти.

9. Відпускати
Якщо любов щира, вона не знецінює іншого допомогою, порадами, нотаціями. Ви будете знати точно, коли кохаєте/любите по-справжньому – тоді ви не відчуваєте, що кращі за свій об'єкт любові. Тому і ваш статус, який може повчати – зникає.

10. Кохати/любити
Кохання і любов – це не подарунок. Це дуже серйозний дар, як на мене, який можна як впустити, так і розвиватись з ним до небес.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: