Які свята відзначають 15 лютого (іменини, народні прикмети)

1581531818-5088

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 15 лютого в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 15 лютого в Україні і світі.

Свята та події 15 лютого

15 лютого християни відзначають Православне Стрітення Господнє. В цей день втілене Слово Боже з’явилося на землю, і це чудове явище побачило кілька людей. Одним з них виявився старець Симеон. Йому було обіцяне життя до того часу, поки він не побачить на власні очі Христа Господнього. Саме Симеон передрік народження Сина Господнього Марією. Однак старець хотів знищити своє пророцтво, оскільки не міг зрозуміти, як непорочна дівиця народить дитину. Тоді до нього з’явився Ангел і сказав, що треба вірити, і тоді Симеон побачить Сина Божого. Коли Спасителя принесли в храм після сорока днів життя, Симеон побачив Дитятко, і після цього Господь забрав його до себе.

Свято Православного Стрітення Господнього вчить нас тому, що Бог завжди вірний своїм словам. Він пообіцяв Адаму і Єві надіслати рятівника для їх роду, так і сталося.

Також Православне Стрітення Господнє — це свято, яке закликає всіх жадати правди і справедливості, оскільки саме для цього приходять люди в цей світ.

Всесвітній день онкохворої дитини відзначається 15 лютого. У вересні 2001 року у Люксембурзі на черговій зустрічі Міжнародної конфедерації батьків, чиї діти хворі на онкологічні захворювання, було прийнято рішення про проведення Міжнародного дня дитини, хворої на рак. З 2003 року 15 лютого офіційно вважається Міжнародним днем дитини, що хвора на рак. Основна мета цього дня — покращити інформування суспільства про проблеми дитячих онкологічних хвороб. В Україні ICCD відзначається з 2003 року. У цей день проводиться ряд акцій, що призвані звернути увагу суспільства на проблеми онкохворих дітей, такі як фотовистави (наприклад, «Миті життя»), акція «Запали свічку» та інщі.

День вшанування учасників бойови́х дій на території інших держав. Відзначається щорічно 15 лютого. День встановлено в Україні «… На підтримку ініціативи громадських організацій та з метою вшанування громадян України, які виконували військовий обов'язок на території інших держав…» згідно з Указом Президента України «Про День вшанування учасників бойових дій на території інших держав» від 11 лютого 2004 р. № 180/2004. 15 лютого зазвичай переважно побіжно зазначався як День закінчення збройної інтервенції до Афганістану без жодних святкувань чи церемоній. Хоча частиною суспільства неофіційно відзначалося як річниця завершення виведення радянських військ з Афганістану в 1989 р.

1574 — у Львові Іван Федоров видав першу друковану книжку на сучасних українських землях — «Апостол».

Іменини 15 лютого

Цього дня іменини святкують: Гаврило та Агафодор.

Народні прикмети 15 лютого

На Стрітення люди здавна уважно стежать за природою, адже в цей день можна визначити, коли ж чекати весни та яким в результаті буде урожай.

Гороскоп 15 лютого

Овен

Сьогодні енергія дня буде схиляти багатьох Овнів до приємної, хоч і швидкоплинної, романтики. Мабуть, на вас подіяло вчорашнє свято! Не лінуйтеся урвати свій шматочок такого перебігу подій – задоволення гарантовано.

Телець

У вас день видасться вдалим для збору додаткових коштів на втілення своєї мрії. Ви зміцните свої наміри і знайдете чудові можливості, які допоможуть вам втілити найзаповітніше. Не забувайте, що вихідні – хороший час для мозкового штурму!

Близнюки

Зірки обіцяють вам день активної любовної енергії. Втім, є шанси, що втілити свої бажання в дійсність не вдасться. Щоб не залишитися розчарованим, постарайтеся з розумінням ставитися до вирішення інших планів.

Рак

День обіцяє бути насиченим контактами, зустрічами і розмовами. Ви отримаєте багато різноманітної інформації з різних джерел. Стійте міцно на землі і не падайте духом!

Лев

Сьогодні у вас філософський день! Субота може змусити представників знака задуматися. Перш за все ви поставите собі багато питань про щастя і буття. Не бійтеся внести в життя спеціальні ритуали, які допоможуть знайти більше гармонії.

Діва

Головне – змініть одну частинку свого життя сьогодні, і буденність раптом стане іншою. Не шукайте виправдань, що щось піде не так. Звільнити себе від прагнення до ідеалу допоможе підтримка однієї людини.

Терези 

Сьогоднішній день може стати для Терезів переломним. Ви можете закінчити свою довгострокову справу і опинитися на перехресті, на межі надзвичайно важливих змін. Відчуйте, чого хочете саме ви, і працюйте над своєю метою!

Скорпіон

В суботу ви знову почнете вигадувати всілякі перешкоди і виправдання, щоб не приймати повноцінної участі в сімейному житті та не допомагати близьким. Ваша відстороненість може поставити під загрозу можливість налагодження близькості.

Стрілець

Певна ностальгія може охопити Стрільців у вихідний день. Спровокує її, швидше за все, брак енергії, адже ви – дуже багато працюєте! Відпочиньте сьогодні як слід, і все буде добре!

Козеріг

Сьогодні ви будете хотіти відсторонитися від обридлих справ. Ви будете, швидше, спостерігачем, ніж учасником. Дайте собі час повернутися до більш активного життя. Допоможіть близьким, зустріньтеся з друзями, надайте послугу своїм колегам.

Водолій

В суботу ви можете розраховувати на позитивний поворот справи. Те, що здавалося неможливим, знову опиниться в зоні вашої досяжності. Просто виконайте деякі формальності.

Риби

На думку екстрасенсів, позитивна енергетика наповнить Риб сьогодні. Ймовірно, що вам захочеться отримати нові враження і адреналін. Вам буде легко сказати «так» на все. Ви не будете хотіти сидіти на одному місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: