На Волині священнику спалили авто через конфлікт між парафіянами ПЦУ і УПЦ

16.02.Авто Володимир
Фото: поліція

Сьогодні вночі в селі Овадне, що на Волині, невідомі спалили авто 39-річного настоятеля храму Православної церкви України Сергія Місана.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Волинської області.

Автомобіль "Volkswagen T4" разом документами згорів на подвір'ї біля будинку священнослужителя.

На місці події працюють слідчо-оперативна група Володимир-Волинського відділу поліції, співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також експерти-криміналісти. Вони становлюють причини загоряння транспортного засобу.

Внаслідок пожежі ніхто з людей не постраждав.

За інформацією видання "Буг" власник авто припускає, що підпал може бути пов'язаний з релігійним конфліктом між парафіянами ПЦУ і УПЦ щодо храму у селі Сусваль, де він є настоятелем.

На свою адресу, розповідає отець Сергій, чув багато погроз. Тому, більше аніж імовірно, авто спалили саме через релігійний конфлікт.

У січні в селі Сусваль Володимир-Волинського району священник Московського патріархату з прихожанами та старостою не пустили похоронну процесію до храму. На місце викликали поліцію для розв’язання конфлікту. Панахиду тоді довелося відправляти на вулиці.

“Нічого не приходиться у голову, окрім того, що це пов’язано з церквою, це напевно мені останнє конкретне таке попередження…”, розповів Місан.

Останній конфлікт біля храму у Сусвалі стався ввечері 14-го лютого. Хтось зірвав чи зрізав замки, які повісила поліція 31-го січня, зірвали печатки.

На сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ повідомили, що за словами настоятеля УПЦ Богдана Гнатюка, це зробили прихильники ПЦУ.

За словами настоятеля громади ПЦУ Сергія Місана, 14-го лютого, коли він приїхав до храму у Сусвалі, «замки були зняті, зайшов до церкви і ми були з моїми парафіянами, поки начальник поліції не попросив вийти. Зараз церква опечатана”.

У той же вечір, говорить Сергій Місан, прихожани ПЦУ чули погрозу, яка пролунала на адресу священника про підпал автомобіля.

Більше деталей дивіться у сюжеті ІА "Буг".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: